Kadın mücadelesi gündemde! Tabii ki suç bende değil, ne nerede bulunduğumda ne de nasıl giyinmiş olduğumda...

Şilili feminist kolektif Las Tesis’in, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı’nın önünde gerçekleştirdiği dans performansı, dünyanın farklı ülkelerinden kadınları harekete geçirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadın mücadelesi gündemde! Tabii ki suç bende değil, ne nerede bulunduğumda ne de nasıl giyinmiş olduğumda...

Türkiye ise o sırada iki acı olayla çalkalanıyordu. Ayşe Tuba Arslan boşandığı erkek (Yalçın Özalpay) tarafından satırla öldürüldü. Arslan, Özalpay hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunmuş olmasına rağmen korkunç saldırıdan kurtulamadı. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi, balerin Ceren Özdemir ise ders dönüşü evine girerken cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir’in öldürülmeden hemen önce bir güvenlik kamerasından yansıyan bakışı pek çok hemcinsinin içini yaktı. Kadınlar, Özdemir’in katiline attığı tedirgin bakış için “O bakışı bilmeyenimiz yoktur” diyerek sosyal medya üzerinden kendi acı

tecrübeleri paylaştılar.

Gündemin bir diğer önemli maddesi de Şule Çet davasıydı. Gazi Üniversitesi Sanat

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER