için kaldı

Dişlerimizi Fırçalamak Neden Önemli?

Ağız ve diş sağlığını korumanın en basit ve etkili yollarından biri olan diş fırçalamanın oldukça önemli olduğundan bahseden Diş Hekimi Tarcan Topçuoğlu, “Dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıyla birçok ağız ve diş probleminin önüne geçilebilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dişlerimizi Fırçalamak Neden Önemli?

Sağlıklı bir ağız ancak düzenli olarak diş fırçalamakla korunabilir. Diş fırçalama alışkanlığının çok küçük yaşlarda kazanılması ise bu konuda oldukça önemli. Dişler düzenli ve doğru bir şekilde fırçalanmadığı takdirde birçok diş çürükleri ve dişeti hastalıklarının ortaya çıkma riski artacaktır.

Peki, dişler nasıl fırçalanmalı?

Doğru bir şekilde diş fırçalama yetişkinler için en az iki dakika sürmeli. Dişeti çizgisine dikkat ederek kısa ve nazik hareketlerle fırçalamak gerekir. Ayrıca dişlerin arka kısımlarına, özellikle dolgu, kuron ve diğer tedavi uygulanmış dişlere ulaşmak da önemli.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER