Hayvanseverin 5 kış ödevi

Kış bastırdı ve sobalar, kaloriferler yakıldı. Peki ya dışardakiler? Kedi, köpek ve kuş… Daha nicesinin soğukları sağ salim atlatmak için yardımımıza ihtiyacı var. İşte yapabileceğiniz bazı basit şeyler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hayvanseverin 5 kış ödevi

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) hayata geçirdiği Türkiye Yaban Hayatı İlkyardım Hattı’nı (0850. 203 09 93) arayanlar, karşılarında yaban hayatı konusunda uzman veteriner olan Dr. Ahmet Emre Kütükçü’yü buluyor. Kütükçü yıllardır Türkiye’nin yaban hayatında başı dara düşen hayvanların peşinden koşturuyor.

İster memeliler ve kuşlar gibi sıcakkanlı olsun, ister sürüngenler gibi soğukkanlı olsun, yabani hayvanların yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyacı olduğunun altını çizen Kütükçü, şunları söylüyor: “Hayvanlar vücut sıcaklıklarını korumak için çok enerji harcarlar. Öyle ki bir büyük baştankara soğuk birkaç gecenin ardından, ağırlığının yaklaşık yüzde 10’unu kaybedebilir. Bir hayvanın ne kadar soğuk şartlara dayanabileceği kürk yapısı, yağ dokusu ve vücut kitlesine göre değişiklik gösterebilir. Ancak 7 derecenin altındaki sıcaklıklar birçok hayvan için ölümcül.” Kütükçü, dışarıda yaşayan hayvanların soğuk şartlarda hayatta kalmaları için yapabileceklerimizi şöyle sıralıyor:

En önemlisi, soğuk şartlarından korunabilecekleri bir barınma alanı. Bunlar, hayvanı hava akımından koruyacak, zemini kuru kulübeler olabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER