Dev hava yolu şirketinde kaos: Maaş ödenmeyecek durumda

Güney Afrika Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Martin Kingston, "Şirket ay sonunda maaşları ödeyecek yeterli paraya sahip olmayabilir. Şu anda bankada kimseye ödeme yapacak para yok" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dev hava yolu şirketinde kaos: Maaş ödenmeyecek durumda

Grev ve mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Güney Afrika Hava Yolları (SAA), ay sonunda çalışanlarının maaşlarını dahi ödeyemeyebilir.

Güney Afrika'dan SABC kanalının haberine göre, SAA Yönetim Kurulu Üyesi Martin Kingston, 7 gündür süren grevin, hava yollarına günlük 50 milyon rand (3,4 milyon dolar) maliyeti olduğunu açıkladı. Kingston, "SAA, ay sonunda maaşları ödeyecek yeterli paraya sahip olmayabilir. Şu anda bankada kimseye ödeme yapacak para yok." diyerek, hazineden destek alabilmek için görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Kingston, greve giden sendikaların ve paydaşların, hava yolu şirketinin batmasını hızlandırmak dışında hiçbir şey yapmadığını artık anlaması gerektiğini belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER