Firari eski emniyet müdürü Metin Tuncer tutuklandı

İzmir'de suç kaydı bulunmayan örgüt üyelerinin adlarına kiraladıkları evlerde 'FETÖ'yü yeniden diriltmek' amacıyla faaliyet yürüttükleri belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan meslekten ihraç firarı eski emniyet müdürü Metin Tuncer'in, 2014 yılının Ocak ayında İzmir'de TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen 'Liman Operasyonu'nu, mahrem imamlardan aldığı talimatla yapan isim olduğu ortaya çıktı. Kumpas operasyonun ardından hakkında 'FETÖ'ye üye olmak' suçundan yakalama kararı çıkarılan Tuncer, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Firari eski emniyet müdürü Metin Tuncer tutuklandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt üyesi olmalarına rağmen suç kaydı bulunmayan kişiler adına kiralanan ve 'Gaybubet Evleri' olarak adlandırılan hücre evlerine operasyon düzenledi. 35 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, ‘FETÖ'yü yeniden diriltmek’ için faaliyette oldukları tespit edilen 35 şüpheli yakalanarak, gözaltına alındı. Operasyonda hakkında 'FETÖ üyesi olmak' suçundan yakalama kararı bulunan meslekten ihraç emniyet müdürü Metin Tuncer de sahte kimlik ile yakalandı.

Polisteki sorgularının ardından Metin Tuncer’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Metin Tuncer ile 5 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 29 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

KUMPAS ÇIKAN ‘LİMAN OPERASYONU'NU YAPAN İSİM ÇIKTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER