için kaldı

Hastayken işe gitti: Salgına sebep oldu!

ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan bir kişinin, hasta halde çalışmaya gittiği için 2 ayrı koronavirüs salgınına neden olduğu düşünülüyor. Yerel medyada yer alan haberlerde, salgının kaynağını 'süper bulaştırıcı eylemi' olarak nitelendirdi

F5HABER F5HABER
Hastayken işe gitti: Salgına sebep oldu!

Hasta halde çalışmaya gitmiş bir kişinin, ABD'nin Oregon eyaletindeki Douglas bölgesinde 2 ayrı Covid-19 salgınının nedeni olabileceği düşünülüyor.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Oregon'daki yetkililer, eyaletteki son iki Covid-19 salgınının kaynağının büyük olasılıkla 'süper bulaştırıcı eylemi' olduğunu söyledi.

Yetkililerin, söz konusu enfekte kişinin çalışma yeri ya da hasta halde ne zaman işe gittiği bilgisini paylaşmadığı belirtildi.

Hastayken işe gitti: Salgına sebep oldu! - Resim : 1

Douglas bölgesi yetkililerince yapılan 17 Aralık tarihli bir açıklamada, "Bu salgınlardan biri 7 ölümle sonuçlandı ve diğer son salgın nedeniyle 300 kişi/aile karantinada kaldı. Bu insanların şu anda hissettikleri derin üzüntüyü hayal bile edemiyoruz ve onlara sempati duyuyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Hastayken işe gitti: Salgına sebep oldu! - Resim : 2

Oregon eyaletinin güneyinde bulunan ve yaklaşık 111 bin nüfusa sahip Douglas bölgesinde Salı günü itibariyle toplamda 1315 koronavirüs vakası görüldü ve sayıya da virüs testi pozitif çıkanların yanı sıra pozitif olduğu varsayılan kişilerin de dahil olduğu ifade edildi.

Hastayken işe gitti: Salgına sebep oldu! - Resim : 3

 

 

SONRAKİ HABER