için kaldı

‘Çok hızlı insani yardım ulaştırıyoruz’

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Barış Pınarı harekâtıyla TSK’nın kontrolüne geçen Tel Abyad’da insani yardım faaliyetlerine katıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Çok hızlı insani yardım ulaştırıyoruz’

Tel Abyad’dan ayrıldıktan sonra Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kınık, “Teröristler hastanedeki aletleri yakmış. Çok hızlı bir şekilde insani yardım ulaştırıyoruz” dedi. Kınık, şunları söyledi: “Bu bölgenin halkı Türkiye’ye çok müzahir (yardımcı) bir halk. Bizi çok büyük bir sevinçle karşıladılar. Öncelikle, üzerlerindeki baskı ve zulüm kalkmış. İnsani yardım faaliyetlerimizle birlikte daha da mutlular. Özellikle yaşlı insanlar ve çocuklara yaşadıklarını sordum. PKK’nın işgal sürecinde yaşadıklarını anlattılar. Kime dokunsanız ayrı bir hikâye var.

HASTANEDEKİ MALZEMELERİ YAKMIŞLAR

Bölgenin altyapısında hiçbir sıkıntı yok. Bu anlamda askeri operasyon sürecinde altyapının korunması noktasında çok dikkatli davranılmış olduğunu söyleyebilirim. Teröristler Tel Abyad Hastanesi’ndeki ekipmanları alıp götürmüş, geri kalan malzemeleri de yakmışlar. Orada çalışan bir doktor arkadaş bizatihi şahit olmuş ve bize anlattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER