için kaldı

Hırsızlara karşı asma kilitli önlem

Van'daki semt pazarlarında çocuk ve kadın kıyafeti satarak geçimini sağlayan Yasin İddiğ, ekmek teknesinin üç gün arayla iki kez soyulması üzerine minibüsüne asma kilit taktı.

F5HABER F5HABER
Hırsızlara karşı asma kilitli önlem

Van'daki semt pazarlarında çocuk ve kadın kıyafeti satarak geçimini sağlayan Yasin İddiğ, ekmek teknesinin üç gün arayla iki kez soyulması üzerine minibüsüne asma kilit taktı.

Alınan bilgilere göre, olay, İpekyolu ilçesi Ali Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. 5 Aralık Pazartesi günü arabasını oturduğu sitenin önüne bırakan pazarcı Yasin İddiğ, sabah pazara gitmek için aracının başına geldiğinde soyulduğunu fark etti. Durumu polise bildiren İddiğ, sitenin güvenlik kamerası görüntülerini de polise teslim etti. Ancak olayın üzerinden henüz üç gün geçmişti ki Yasin İddiğ'in pazar arabası aynı noktada tekrar soyuldu. Son çare olarak aracının kapılarına asma kilit vuran İddiğ, emniyet yetkililerinden yardım bekliyor.

"ÜÇ GÜN ARAYLA AYNI NOKTADA İKİ DEFA ARABAMI SOYDULAR"

İHA muhabirine konuşan pazarcı Yasin İddiğ, akşam saatlerinde pazardan döndükten sonra minibüsünü oturduğu site girişine park ettiğini belirterek, "Akşam saatlerinde hırsızlar arabama girmişler. Tabi biz fark etmedik. Diğer gün sabah pazara gitmek için arabanın başına geldiğimde kapılarının açık olduğunu fark ettim. Pazara gidip tezgâhımı kurduğumda ise iki poşetin eksik olduğunu gördüm. Akşam geldiğimde site görevlileriyle birlikte güvenlik kameralarını incelediğimde, saat 21.10 sıralarında iki hırsızın arabamın kapısını açık bir şekilde bırakıp gittiklerini fark ettik. Daha sonra dönen hırsızlar, iki poşet alarak arka sokaktan kaçıyorlar. Emniyete bilgi verdim. Güvenlik kameraları görüntülerini onlarla paylaştım. Olayı takip edeceklerini söylediler. Ben de aracın kilitlerini değiştirmedim. Perşembe akşamı saat 19.10 sıralarında aynı hırsızlar bir daha geldiler. Kapıları açarak gittiler, aradan 10 dakika gibi kısa bir zaman geçtikten sonra gelip iki poşet daha alıp götürüyorlar. Götürülen kıyafetlerin maliyeti neredeyse 4-5 bin lira civarındadır" dedi.

"HIZSIZLARIN YAKALANIP CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUM"

Emniyet yetkililerinden yardım isteyen İddiğ, "Bunun önleminin alınmasını istiyorum. Bizler kendimizce kilitlerimizi değiştirdik. Arabaya ekstradan asma kilit taktık, ama emniyet yetkililerinin bunun üzerinde durmalarını ve başka kişilerin de canının yanmasının önüne geçilmesini istiyorum. Pazarda kazancımız günlük 10-20 liradır. Bu kış günlerinde eziyet yaşıyoruz. Bir seferde böyle 4-5 bin liranın gitmesi bizleri etkiledi. Çoluk çocuğumuzun rızkının böyle çalınması zorumuza gidiyor. Bunların tedbirlerinin bir şekilde alınıp bu hızsızların yakalanıp cezalarını çekmelerini istiyorum" diye konuştu.

Çevrede bulanan sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise saat 19.20 sıralarında iki kişi siteye girerek önce aracın kapısını açıyor. Birkaç dakika içerisinde ise giyim dolu poşetleri alarak hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaşıyor. Üç açıdan güvenlik kameralarına takılan hırsızların rahat tavırları ise pes dedirtti.

(İHA)

SONRAKİ HABER