Göz Kapak Cerrahisi: Oküloplasti Nedir?

Göz kapak cerrahisini duydunuz mu? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, oküloplasti olarak adlandırılan göz kapak cerrahisi hakkında önemli bilgiler verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Göz Kapak Cerrahisi: Oküloplasti Nedir?

Cildin tüm bölgelerinde olduğu gibi, göz kapaklarında da yaşa bağlı değişiklikler görülür. Bu değişiklikler göz altlarında torbalanma, üst kapaklarda cilt fazlası ve sarkma, göz kenarlarında 'kaz ayakları' denen kırışıklıklar şeklindedir. Bu yaşlanma değişikliklerine 'dermatoşalazis' adı verilir.

Göz çevresindeki torbalanma ve cilt fazlası sarkmalar 'blefaroplasti' denen göz kapağı estetik operasyonu ile giderilir.

Blefaroplasti yani göz kapak cerrahi operasyonları bir göz hastalıkları branşı olan oküloplasti birimince tedavi edilebilir. Bu tedaviyi yapan birime oküloplastik cerrahi, bu ameliyatları yapan göz doktoruna ise oküloplastik cerrah adı verilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER