Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

F5HABER F5HABER
Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Genelkurmay: "1 asker şehit oldu"

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 4 askerden birinin şehit olduğunu açıkladı.

Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Davutoğlu, Erdoğan ile yapacağı görüşmede hükümeti kurma görevini iade edecek.

Demirtaş'ın referandum teklifine yanıt

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın referandum teklifine, "Bütün bu konularda ya da başka konularda da referanduma gidilebilir ama önce şu andaki temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır" şeklinde yanıt verdi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 7.5 seviyesinde bırakırken, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7,25'te kaldı. Koridorun üst bandı ise yüzde 10,25'te sabit bırakıldı.

Mülteci botu battı: 5 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos Adası'na 10'un üzerinde botla kaçmaya çalışan yaklaşık 300 mülteciden 5'i, botlarının batması sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Eyüp'te lüks bir aracın park halindeki hafriyat kamyonuna çarpması sonucu 3 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Başkent'te jandarmadan PKK/KCK operasyonu

Ankara'da jandarma ekipleri sabah saatlerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Şırnak'ta çatışma: 2 kadın yaralı

Şırnak'ta, PKK'nın şehir yapılanması olan YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında 2 kadın yaralandı.

Leylek sürüsüne girince, Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı

Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkışta leylek sürüsüne girdi. Radomu parçalanan ve motorunda hasar oluşan uçak, acil iniş yaptı.

O gole savcılık son noktayı koydu

Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan'ın, Galatasaray maçında Sneijder'in attığı golde elini toptan çekerek şike yaptığı iddialarına savcılık son noktayı koydu. Şike iddialarını delilden yoksun bularak soruşturmaya takipsizlik veren savcılık kararında, "Şikayet konusu enstantenenin kasten mi, hatayla mı gerçekleştiğinin, görüntülerle tespitinin mümkün olmadığı" anlatıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER