için kaldı

Şehit Astsubay Yavuz'u, Salihli'de son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen 2 askerden biri olan Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz için Manisa'nın Salihli İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan eşi Birsen Yavuz, “Kocamdı o benim" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 11...

F5HABER F5HABER
Şehit Astsubay Yavuz'u, Salihli'de son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen 2 askerden biri olan Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz için Manisa'nın Salihli İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan eşi Birsen Yavuz, “Kocamdı o benim" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 11 yaşındaki büyük oğlu Mehmet Eren Yavuz ise cenaze aracını gözyaşı dökerek karşılarken, yalnızca “Baba" diyebildi. Talihsiz çocuk bir süre cenaze aracının arkasında yürüdü.

Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun Lice ilçesi Kayacık Mahallesi yol ayırımında geçen 25 Temmuz'da teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında park halindeki bombalı otomobilin patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerler, Diyarbakır'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Dün akşam saatlerinde Salihli Devlet Hastanesi'ne morguna getirilen Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un cezazesi, bugün hastaneden alınıp Hamidiye Camii'ne getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında, evli ve iki çocuk babası şehit astsubayın büyük oğlu Mehmet Eren Yavuz, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Cenaze aracını gözyaşları içinde karşılayan minik Mehmet'e amcası Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde deniz astsubay olarak görev yapan Kemal Yavuz, “Dik duracaksın, başını eğmeyeceksin, ağlamayacaksın" dedi. Bunun üzerine Mehmet Eren Yavuz, metanetle babasının tabutunun camiye taşınmasını izledi.

“KOCAMDI O BENİM"

Camiye getirilen Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan şehidin eşi Birsen Yavuz, babası Mehmet Yavuz ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı eş Yavuz, “Kocamdı o benim" diyerek ağıt yaktı. Şehidin bir diğer çocuğu 5 yaşındaki Ali Çınar Yavuz ise tabutun bulunduğu alana getirilmedi. Şehidin yakınları arasındaki bir kadın da yöresel şivesiyle "Çare bulun buna. Olmuyo, böyle kardeşim, olmuyo" diye haykırdı.

BAKAN ZEYBEKCİ KATILDI

Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, bazı Manisa milletvekilleri, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kentte görevli bürokratlar, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin kardeşi Kemal Yavuz, “Ağabey merak etme ben varım" diye konuştu. Öğlen Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarına alınıp cenaze aracına kondu. Törene katılanlar, ilçe merkezinde bir süre yürüdü. Bazı Manisalılar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. Yürüyüş sırasında, cadde üzerinde bulunanlar alkış tuttu.

TAYİNİNE 5 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Tayini İzmir'e çıkan evini bu kente taşıyan Astsubay İsmail Yavuz ilişiğini kesip taşınmasına 5 gün kala şehit düştü. Şehit Yavuz, baba ocağı Salihli İlçesi Kabazlı Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

(DHA - Tufan HAMARAT)
SONRAKİ HABER