için kaldı

Huzurun adresi: Kovada Gölü

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Kovada Gölü Milli Parkı doğal güzelliğinin yanı sıra barındırdığı birçok bitki ve canlı türüyle son dönemlerde ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.

F5HABER F5HABER
Huzurun adresi: Kovada Gölü

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Kovada Gölü Milli Parkı, doğal güzelliğinin yanı sıra barındırdığı birçok bitki ve canlı türüyle son dönemlerde ziyaretçilerin uğrak mekanı oldu.

Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan milli park, 6 bin 551 hektar büyüklüğe sahip alanıyla ziyaretçilere orman ekosistemini tanıma fırsatı verirken, sonbahardaki renk cümbüşüyle görsel şölen sunuyor.

159 su kuşu türüne ev sahipliği yapıyor

Doğada sessizlik ve huzuru arayanların tercihleri arasına giren Kovada Gölü Milli Parkı'nda benzersiz flora ve yaban hayatı çeşitliliğinin yanı sıra sedirden Toros göknarına, çitlenbikten akçakesmeye, menengiçten defneye onlarca tür ağaç ve 59'u yerli, 26'sı kış göçmeni, 48'i yaz göçmeni, 20'si transit göçmen olmak üzere 159 su kuşu türünü içerisinde bulunduruyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovada Gölü Milli Parkı'nın içerisinde hem göl hem de orman ekosistemlerini barındırdığını söyledi.

Kovada Gölü'nün hem sucul ekosistemlerin hem de orman ekosistemlerinin bir arada olduğu havza içerisinde yer aldığını dile getiren Korkmaz, gölün göçmen kuşların güzergahında olduğunu da ifade etti.

Doğa severlerin ekolojik alanı tanıması açısından milli parkın mutlaka gelip görülmesi gereken bir yer olduğunu aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

Korkmaz, "Turistler burada çok farklı ekosistem, kırsal alanlar ve yapılarla karşılaşacaklar. Yörük kültürünü, doğayı, türleri, kuşları tanıyacaklar. Bu açıdan Kovada Gölü turistlere çok keyifli vakit geçirecektir." dedi.

"Doğaseverlerin uğrak yerleri oldu"

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot ise Kovada Gölü'nün eşsiz güzelliğiyle son zamanlarda dikkati çeken yerlerden biri olduğunu söyledi.

Kovada Gölü'nün sonbaharda görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu ifade eden Çot, "Yeşil ve mavi tonların en güzelini barındıran Kovada Gölü, yaban hayatla birleşince doğaseverlerin uğrak yerlerinden biri haline geldi. Benzersiz flora zenginliği ve yaban hayvan çeşitliliğinin yanı sıra doğa araştırmaları, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, fotoğraf, safari alanları, manzara seyir terasları tırmanma bölgeleriyle gelen ziyaretçilere imkan sunuyor." dedi.

SONRAKİ HABER