için kaldı

Trump: Çin, yeni tip koronavirüsü kasten ortaya çıkarmadı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tuttu ancak Çin'in virüsü kasten üretmediğini savundu.

VATAN VATAN
Trump: Çin, yeni tip koronavirüsü kasten ortaya çıkarmadı

Trump, Oval Ofis'te New York Post'a verdiği özel röportajında,  Kovid-19 salgınını ve ABD'nin dış politikasını değerlendirdi.   Virüsün küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tutan  Trump, "İstihbarat raporlarından anlıyoruz ki, Çin'de kötü şeyler oldu. Bununla  yüzleşelim. Çin, bunu (virüsü) kasten ortaya çıkarmadı ama virüs bir şekilde  oradan (Vuhan) çıktı." değerlendirmesinde bulundu.   "Çin ile savaş hakkında konuşmak istemiyorum"   Daha önceki açıklamalarında Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan  çıktığını savunan Trump, bu kez ton değiştirerek, "Virüs, Vuhan'da ortaya çıktı  ama burası bir laboratuvar olmayabilir. Virüsün oradan çıkıp tüm dünyaya  yayılmasına izin verilmemeliydi." ifadesini kullandı.   Trump, Çin ile artan gerginliğin askeri bir müdahaleyle sonuçlanıp  sonuçlanmayacağı sorusuna "Savaş hakkında konuşmak istemiyorum. Bu çok nahoş bir  şey. Biliyorsunuz Çin ile birkaç ay önce ticaret anlaşması yaptık. Anlaşma  sürecinde iki ülke ilişkileri hakkında büyük bir iyimserlik vardı. Sonra bu virüs  ortaya çıktı." yanıtını verdi.   "ABD'nin belki de tarihinde aldığı en kötü karar, Orta Doğu'ya  girmekti"   Kendisi başkan seçilmeseydi ABD'nin şu anda Kuzey Kore ile savaş  halinde olacağını savunan Trump, eski ABD Başkanı George Bush'un Irak kararını da  eleştirdi.   Trump, ABD'nin Irak, Afganistan ve Suriye'deki varlığını  azalttıklarını vurgulayarak, "ABD'nin belki de tarihinde aldığı en kötü karar,  Orta Doğu'ya girmekti. Her iki taraftan da milyonlarca insan öldü. Biz de 8  trilyon dolar harcadık." diye konuştu.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER