Hamzaoğlu: "Bu kupa bizim içn çok önemli"

Bursaspor ile oynayacakları Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Süper Kupa bizim için çok anlamlı çünkü geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah bunu üçüncüyle taçlandırırız" dedi.

F5HABER F5HABER
Hamzaoğlu: "Bu kupa bizim içn çok önemli"

Bursaspor ile oynayacakları Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Süper Kupa bizim için çok anlamlı çünkü geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah bunu üçüncüyle taçlandırırız" dedi.

Yarın Osmanlı Stadı'nda Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde JW Marriott Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Geçtiğimiz sezonu iyi bir finalle noktaladık. Bu sene de yine Bursaspor'la güzel bir maçta sezona merhaba diyeceğiz. Bütün takımlar hazırlığını yaptılar. Biz de bütün hazırlıklarımız tamamladık. İyi bir takıma, iyi oyunculara karşı yarın çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Sadece futbolun konuşulduğu, herkesin keyif alarak seyrettiği güzel bir maç olsun istiyoruz. Süper Kupa bizim için çok anlamlı çünkü geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah bunu üçüncüyle taçlandırırız. Ama işimizin kolay olmadığının farkındayız, Bursaspor'un kupayı ne kadar istediğini farkındayız. Ama her şey sahada olacak, sahada bitecek. Kaybedenin kazananı tebrik ettiği tebrik ettiği bir maç olsun istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR TAKIMA KARŞI OYNAYACAĞIZ"

Açıklamalarının ardından Hamzaoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. "Son olarak Türkiye Kupası'nı kazanan kadroya baktığımız zaman Galatasaray'da iki takviye var, rakip Bursaspor'da ise başta Ertuğrul Hoca olmak üzere 4-5 yıldızını kaybetmiş bir takım var. Her iki takıma bakıldığında artı ve eksi olarak neler söylemek istersiniz?" sorusuna Hamzaoğlu, "Ertuğrul Hoca'ya bu yolda başarı diliyorum. Çünkü takım olmak kolay değil, zaman istiyor. Ama ben kendisinin bunu çok kısa sürede başaracağına inanıyorum. Bugüne kadar yaptıkları ortada. Yarınki maç için kağıt üstünde biraz daha şanslı gözüküyoruz. Çünkü kadromuzu büyük ölçüde koruduk ve takviyelerle daha da güçlendirdiğimizi düşünüyorum. Ama yarın her şeye rağmen Bursapor'a, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Belki henüz daha bazı eksikleri olabilir ama yarın mücadele olarak aşağıda kalacaklarını düşünmüyorum. Dolayısıyla yarın işimizin zor olduğunun farkındayız ama zorluklar bu işi güzel yapıyor. İnşallah yarın bu zorluklardan seyirli zevki güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum" karşılığını verdi.

"CAROLE ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARDA BİZE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK"

Lionel Carole'un Ankara'ya neden getirilmediğine yönelik soru üzerine Hamzaoğlu, "Carole geldiğinden beri performansını yükselterek devam ettiren bir oyuncumuz ama 18 kişilik bir kadroyla gelmek zorundayız. Kaldı ki sadece Karol değil Sercan da kaldı Rodrigez de kaldı, sakat oyuncularımız da kaldı. Tercihimizi 18 kişilik kadroyu düşünerek yaptık. Carole önümüzdeki maçlarda bize çok katkı sağlayacak bir oyuncumuz, diğer oyuncularımız gibi. Sadece Carole'u niye almadık diye bence böyle bir cevabı vermek çok doğru değil, o zaman diğer oyuncularımıza haksızlık yapmış oluruz" ifadelerini kullandı.

"BU SENE DE SAHADA GALATASARAY'A LAYIK BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDEN BİR TAKIM OLACAK"

Hamzaoğlu, "Sizce taraftarı Mayıs ayında mutlu etmek mi yoksa yaz aylarında transferle mutlu etmek mi değerlidir?" sorusuna ise, "Büyük camialar takımlarında büyük transferler bekler her zaman. Bunu çok doğal karşılıyorum, taraftarlarımızın beklentilerini çok doğal karşılıyorum. Ama içinde bulunduğumuz şartlar, elimizdeki takımın durumu, yeterliliği... Zaten biz birkaç sene öncesinde biz ihtiyacımız olan transferleri yapmışız. Fatih hocayla başlayan, Mancini ve Prandelli ile devam eden transferleri yapmışız ve geçtiğimiz sezon iki kupayı kazanan bir takım var elimizde. Çok fazla eksiğimiz olmadığı için transfer yapmadık, sadece eksik olan bölgelerimizi güçlendirdik. Onun dışındaki amacımız mevcut kadromuzun gücümü artırmak, potansiyelini geliştirmek ve beraber daha istikrarlı bir yapıya kavuşturmak. İnşallah bu sene bunda da başarılı olacağız. Taraftarımız hiç endişe etmesin, bu sene de sahada Galatasaray'a layık bir şekilde mücadele eden bir takım olacak. İsimler çok önemli değil Galatasaray her zaman sahada kendini hissettirecek" yanıtını verdi.

Transfer ile ilgili sorulan soruyu ise Hamzaoğlu, şöyle yanıtladı:

"Transferin son gününe kadar kadromuzu güçlendirecek her oyuncuyu alabiliriz. Defans bölgemizdeki oyuncularımızın sakatlıkları geçen sene bir hayli fazlaydı, uzun da sürdü. Bu sene Semih'le devam ediyor. Uygun bir oyuncu belki alabiliriz, bunu kendi içimizde de değerlendirebiliriz. Bunu değerlendireceğiz, ay sonuna kadar değerlendireceğiz, bu konuda aceleci olmayı düşünmüyorum. Araştırmalarımız sürüyor."

SELÇUK İNAN: "İZLEYENLERİN ZEVK ALABİLMELERİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan, Süper Kupa maçına ilişkin, "Geçen sene aldığımız 2 kupa var. Yarın da güzel bir maç seyrettirerek yine kupayı almak istiyoruz. İzleyen insanlara, onların zevk alabilmeleri için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. O yüzden sadece futbolun güzelliklerini konuşsun istiyorum herkes, sadece sahanın içinde yaşanmışlıkları konuşsun herkes. Bundan başka bir şey söylemeyeceğim. İnşallah güzel bir maç olacak yarın" dedi.

"SIKINTI YAŞAYACAĞIMIZI ZANNETMİYORUM"

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Selçuk İnan, Felipe Melo'nun yokluğu ile ilgili olarak, "Melo'yla yaklaşık 4 yıldır hemen her maçta beraber oynadık. İyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum. Melo bizim takım için çok önemli bir oyuncu. Oyunculuğu dışındaki gelişen bütün olaylar bizi çok ilgilendirmiyor. Ama Hamza Hoca'nın bize her zaman söylediği bir şey var. Biz takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Melo'nun yerine kim görev alırsa mutlaka onun yaptığını yapacaktır. Bilal söylemeye gerek yok çok yetenekli, kendini kanıtlamış bir oyuncu. Oyun stili Melo ile uyuşmasa da çok önemli bir oyuncu, çok da iyi anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Biz takım oyunu oynamaya, hep beraber hareket etmeye çalışıyoruz. Bireyler çok fazla önemli olmuyor. Çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum" açıklamasını yaptı.

"EN ÖNEMLİ ETKEN TAKIM OYUNCUSU OLMAMIZ"

"Galatasaray'ın son 4 yıldaki en istikrarlı oyuncusu verilere bakıldığında sizsiniz? Podolski'nin katılımı Yasin'in hücum gücünü artıracak mı?" sorusu üzerine İnan, "Podolski çok önemli bir oyuncu zaten dünyanın tanıdığı bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum ki onun analizini Hamza hoca mutlaka yapmıştır. Transferini istediğini göre düşündüğü bir şeyler vardır. Hücum gücü olarak tabii ki bize çok katkı sağlayacaktır. İstikrar konusuna gelince 4 yıldır, çok önemli istikrar yakaladık, Muslera, Melo ve ben. Bundaki en önemli etken bence bizim birer takım oyuncusu olmamız, her şeyden önce takımı düşünmemiz. Bu tip oyuncuların bence sürekli Galatasaray ve Türk futbolunda yer alması gerekiyor. Çünkü her şeyin başı istikrardır. Ülke futbolunu geliştirmek istiyorsak oyuncuya bu yönden bakmamız lazım. Tabii ki şov futbolun bir parçası ama her şeyden önemlisi istikrar" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER