Diyarbakır'da PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır'da PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Hani, Lice ve Kocaköy ilçelerinde 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat 18.00’den itibaren icrasına başlanılan Şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan Operasyonu, 9 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 22.00 itibarıyla başarıyla tamamlandı.

Operasyonda teröristlerce kullanıldığı belirlenen iki sığınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi, sığınakta kalaşnikof tüfek, zbrojovka piyade tüfeği, 70 fişek, 11 el yapımı patlayıcı, iki radyo frekanslı patlatma düzeneği, uzaktan kumanda, 400 metre kablo, 11 tüp, 56 pil, vitrin mankeni baş kısmı ile bol miktarda gıda ve yaşam malzemesi elde edildi.

Yol kontrol faaliyetlerinde 2 bin 116 şahıs ve 985 aracın sorgulaması yapıldı, biri "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12 şüpheli yakalandı.

Piyasa değeri 1 milyon 293 bin lira

Narkoterörle mücadele faaliyeti kapsamında Lice ve Hani ilçeleri kırsal alanında icra edilen arama faaliyetlerinde 123 kilo 700 gram esrar ele geçirildi.

SONRAKİ HABER