Almanya'daki Türklerin Emeklilik Hakları Nelerdir?

Almanya'da 3 milyondan fazla gurbetçi bulunmaktadır. En çok merak edilen konulardan birisi emeklilik hakkıdır. Bu konuda internetten sıkça araştırma yapılmakta ve ne gibi haklara sahip olunduğu konusunda bilgi almaya çalışılmaktadır. Peki, Almanya'daki Türklerin emeklilik hakları nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'daki Türklerin Emeklilik Hakları Nelerdir?

Almanya'da oturma izni alan ve sigortalı olarak çalışan pek çok gurbetçi, hangi emeklilik haklarına sahip olduklarını öğrenmeye çalışıyor. Almanya’da belli kriterlere ve sebeplere bağlı olarak değişik emeklilik hakları bulunmaktadır. Bu haklar Almanya'da doğmuş Alman vatandaşları ile hem de Türkiye'den Almanya’ya giderek çalışma izni almış kişiler için geçerlidir.

 Almanya'daki Türklerin Emeklilik Hakları Nelerdir?

 Belli şart ve koşulları yerine getiren Türkler Almanya'da emeklilik hakları elde edebilmektedir. Bu durum belli başlı bazı süreçleri kapsamaktadır. Çalışma süresi ile beraber oturma izni ve sigortalı çalışmanın yanı sıra, yaş sınırı gibi diğer koşullar tamamlandığında Almanya'daki Türkler emeklilik haklarını elde edebilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER