’’Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse...’’

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1-0 mağlup oldukları süper kupa maçı sonrası, "Bugün Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse biz de o kadar hak ettik" dedi.

F5HABER F5HABER
’’Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse...’’

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1-0 mağlup oldukları süper kupa maçı sonrası, "Bugün Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse biz de o kadar hak ettik" dedi.

Sağlam, TFF Süper Kupa finalinde Galatasaray'a 1-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, dünkü basın toplantısında bazı sıkıntıları dile getirdiğini, bugün de maçın genelinde tam anlamıyla bu sıkıntıları yaşadıklarını belirtti.

"Kupayı Bursa'ya getirmeyi çok istedik, oyunun genelinde de bu isteği, arzuyu sahaya yansıttık" diyen Sağlam, "Oyuncularımız 90. dakikanın bitimine kadar skoru önce dengelemek sonra da kupaya uzanmak için ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. O yüzden oyuncularımızı tebrik ediyorum. Fiziksel olarak daha eksik olmasına rağmen ikinci yarıda oyunun tamamen hakimi, rakibi kendi yarı alanına hapseden, pozisyon üreten ama bunları maalesef içeriye sokamayıp ki öne hamle de yapamadık. Dolayısıyla üstün oynadığımız bir oyunda maalesef gol bulamadık. Bugün Galatasaray kupayı ne kadar hak ettiyse biz de o kadar hak ettik" ifadelerini kullandı.

"LİGE KADAR EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMEMİZ GEREKİYOR"

Son ana kadar mücadele ettiklerini belirten Sağlam, şöyle devam etti:

"Maçın son düdüğünden birkaç saniye önce bile pozisyon bulduk. Önde ofansif anlamda üretici futbolcu eksikliği ki bugün tek Bakambu'yla oynadık, ön tarafa doğru. Onun da aklı karışık tam anlamıyla konsantre olamıyor. O yüzden bu sıkıntı bugün bizi olumsuz yönde etkiledi. Ama her şeye rağmen takımımızın fiziksel olarak geldiği durumdan ve oyun hakimiyetinden artı son saniyeye kadar oyunu bırakmama isteğinden son derece memnunum. Önümüzdeki hafta lig başlayacak, lige kadar bu eksikliklerimizi gidermemiz gerekiyor. Bu eksikleri giderirsek Bursaspor yine ligde ses getiren bir takım olacak. Yapmamız gereken bizi ön tarafta rahatlatacak transferleri takımımıza kazandırmak olacak. Maalesef Thomas Necid'in sakatlığı, Volkan'ın bir şekilde aramızdan ayrılması oyuncularımızı farklı mevkilerde de kullanma zorunluluğuna itti. Bugün şöyle takıma baktığımız zaman geçtiğimiz sezonki iskelet kadrodan kimse yok. 8 oyuncunun yeri değişmiş. Sadece Serdar Aziz, ortada Şamil ve Josue. 3 oyuncu geçtiğimiz sezonki mevkilerinde oynadı. Bu bir sıkıntı oluşturuyor. Bursaspor olarak maalesef zorunluluktan da olsa bir değişimi yaşıyoruz. Bu değişimi yaşarken bazı olumsuzluklar beraberinde geliyor. Galatasaray'ı ayrıca tebrik ediyorum."

"OYUNCU KAYBETMEK İSTEMİYORUM"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, "Sizin Ozan Tufan'la bir konuşmanız oldu mu? Ozan Kalacak mı gidecek mi?" sorusuna, "Bir yandan tabiri caiz ise yana yana oyuncu ararken, eksikliklerimizi giderme uğraşı içerisindeyken, oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Ama oyuncularımızın birkaç tanesine çok ciddi ve astronomik teklifler var. Bu maalesef oyuncuların motivasyonunu bozuyor. Bu durum bir antrenör için de yöneticiler için de sıkıntılı bir durum. Bir takımda oynamak istemeyen bir oyuncuyu zorla oynatamıyorsunuz. Bu gerçekten sıkıntılı bir durum. Dolayısıyla biz oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Bunu daha evvel de söylemiştik, kaybetmememe yönünde hamlelerimizi sonuna kadar yapıyoruz ve o amaç uğruna mücadelemizi sonuna kadar veriyoruz. İnşallah oyuncu kaybetmeyiz, benim temennim bu" karşılığını verdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER