DSÖ'den dikkat çeken salgın açıklaması, yeni salgınlar ihtimal dahilinde...

Dünya koronavirüs salgınının sonuna yaklaşırken, DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesu'dan flaş açıklamalar geldi. Tedros, Uluslararası salgın günü münasebetiyle yayınladığı video mesajında birçok küresel soruna değindi. Ülkelerin 2019'daki belgelerde yayımlandığı üzere, salgına hazır olmadığını, koronavirüs salgınının ne ilk ne de son salgın olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DSÖ'den dikkat çeken salgın açıklaması, yeni salgınlar ihtimal dahilinde...

Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesu, koronavirüs krizinin son salgın olmayacağını ve insan sağlığını iyileştirme girişimlerinin iklim değişikliği ile mücadele edilmeden “başarısız” olacağını ifade etti.

Ayrıca, pazar günü ilk Uluslararası Salgın Hazırlık Günü münasebetiyle yayınladığı bir video mesajında, salgınları durdurmak için nakit para akıtmak, ancak bir sonraki hazırlık için hiçbir şey yapmamak şeklindeki "tehlikeli derecede dar görüşlü" faaliyetleri kınadı.

DSÖ başkanı, koronavirüs salgınından ders alma zamanının geldiğini söyledi ve "Çok uzun zamandır dünya bir panik ve ihmal döngüsü içinde işlemektedir" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER