için kaldı

Konya şehidini uğurladı

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki mayınlı tuzakta şehit olan polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

F5HABER F5HABER
Konya şehidini uğurladı

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki mayınlı tuzakta şehit olan polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

Mardin Dargeçit'te PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 22 yaşındaki polis memuru Ahmet Akalın'ın cenazesi, dün gece saatlerinde askeri uçakla Konya'ya getirilmesinin ardından bugün şehit için memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Konya Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin naaşı sabah saatlerinde karayolu ile Beyhekim Devlet Hastanesi'nden alınarak konvoy eşliğinde Doğanhisar ilçesine getirildi. Burada ilk olarak şehidin naaşı helallik almak için baba ocağına getirildi. Babaevinde helallik alınıp dualar edilmesinin ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

"PKK'LILARLA SAVAŞACAĞIM, BANA GÖREV VERİN"

Şehit cenazesi tören mangası tarafından namazın kılınacağı yere getirildi. Törenden önce alanda güçlükle ayakta durduğu görülen şehidin teyzesi Fatma Deniz, "Paşam sen git ben savaşacağım. PKK'lılarla savaşacağım bana görev verin. Siz uyurken ben sizin hepinizi koruyacağım. Ahmet'im gel yanıma koklayayım seni" diyerek gözyaşı döktü. Şehit teyzesi yanında bekleyen görevli polis memurları tarafından sakinleştirildi. Namazdan önce şehidin yakınları da tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi, resmine sarıldığı ağabeyinin tabutundan ayrılmak istemedi. Şehit polis memurunun cenazesi, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER