Gündüz öğretmen, akşam öğrenci

ERZURUM'da gün içinde ana sınıfı öğretmenliği yapan Gizem Açıl, akşam da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü'nde okuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gündüz öğretmen, akşam öğrenci

Aziziye İlçesi Dadaşkent semtinde oturan Açıl ailesinin iki çocuğundan en büyüğü olan Gizem, Rıfkı Salim Burçak Lisesi çocuk gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nü bitirdi. Ardından yeniden üniversite sınavına giren Gizem Açıl, bu kez aynı üniversitenin Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü'nü ikinci öğretim olarak kazandı. Birinci sınıfı başarıyla geçen Gizem, ücretli öğretmenlik için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Açıl, merkez Yakutiye ilçesi Kırmızıtaş Mahallesi'ndeki ilkokula ana sınıfı öğretmeni olarak atandı. 

Sabah erken saatlerde Dadaşkent'teki evinden çıkan Açıl, tuttukları öğretmen servisiyle 22 kilometre mesafedeki Kırmızıtaş Mahallesi'ndeki okuluna giderek minik öğrencileriyle ders başı yapıyor. Birlikte oyunlar oynayıp ders yapan, yanan sobada közlediği patatesleri onlarla birlikte paylaşan Gizem öğretmen, mesaisini tamamladıktan sonra bu kez öğrenci olarak Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü'ndeki sınıftaki yerini alıyor. 

'ÖĞRENCİLERİMLE BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVDİK'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER