için kaldı

Tosuncuk Türk hacker'ın radarına yakalandı

Binlerce kişiyi dolandırıp firar eden Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'ın bulunduğu yer hakkında ilginç bir gelişme yaşandı. Aydın'ın cep telefonuna sızan Türk hacker, yerini belirlediğini ve bilgileri güvenlik birimleriyle paylaşabileceğini söyledi.

POSTA POSTA
Tosuncuk Türk hacker'ın radarına yakalandı

Edinilen son dakika haberine göre, Firari Mehmet Aydın'ın Brezilya-Uruguay bölgesinden hiç çıkmadığını söyleyen Türk hacker, telefonda elde ettiği konumun Brezilya'da bir iş merkezini işaret ettiğini söyledi. İddianın sahibi ise, Aydın'ın firar etmesinin ardından 2018 yılında kullandığı cep telefonuna güvenlik açığı üzerinden erişim sağlayan bir siber güvenlik uzmanı. Gönderdiği link üzerinden yakaladığı güvenlik açığı ile Mehmet Aydın'ın cep telefonuna eriştiğini öne süren siber güvenlik uzmanı, Aydın'ın IP adresi ile detaylı konum bilgilerine rahatlıkla ulaşabildiğini söyledi. Uzman, Aydın'ın sanıldığı gibi Ukrayna, Kıbrıs veya Dubai gibi ülkelere hiçbir zaman gitmediğine dikkat çekti. Türkiye'den firar ettiği günden bu yana Aydın'ın hep aynı bölgede olduğunu iddia eden siber güvenlik uzmanının sözleri tartışma yarattı. (Takvim)

Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun kripto paradan aylık kazancı ortaya çıktı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER