Maskelere bir daha zam yaptılar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs açıklamasının ardından dün sabahın ilk saatlerinde maske satan işyerlerinde yoğunluk yaşandı. İstanbul Fatih’te medikal ürünlerin toptan satışlarının yapıldığı Karagül İş Merkezi’nde sabahın ilk saatlerinde maske yoğunluğu yaşandı. İş merkezinde tıbbi ürün satışı yapan Hüseyin Işık “Gece sağlık bakanının yaptığı açıklama sonrası yoğunluk iki katına çıktı. Telefonlardan sürekli sipariş geliyor. Ürünlere bir önceki güne göre yüzde 10 zam geldi. Daha önceden 10 liraya satılan maske virüsle 80 lira oldu. Şimdi son zam ile 90 liraya satanlar var. Yoldan geçen vatandaş gelip maske alıp gidiyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Maskelere bir daha zam yaptılar

İş merkezinde çalışan Burak Çam ise “Bakanlık açıklaması sonrası onlarca sipariş daha aldık. Zaten önceden talep fazlaydı. Sabahın ilk saatleri ile birlikte yoğunluk daha da arttı. Normal vatandaşlar bile gelip kutu kutu maske alıyor. Kaliteli maskelere talep arttı. Tane fiyatı 140 liraya kadar çıkan maskeler var. İnsanlar korktuğu için pahalı maskeler alıyor” şeklinde konuştu.

SAHTE MASKE UYARISI

Tıbbi malzeme satışı yapan işyerleri çalışanları Türkiye’ye önceden Çin, Avrupa ve ABD pazarından maske geldiğini belirtti. Ancak virüsün yayılması ile Çin pazarı kapandı. İtalya salgını ile Avrupa pazarında fiyatlar yükseldi. ABD’den gelen kaliteli maskelerde ise fiyat yükseldi. Fatih’te maske satışı yapan Zeki Güler “Piyasa kaliteli maske çok zor bulunuyor. Çünkü çoğu tükendi. Kalanlar da fiyatı yükseltti. Bu nedenle maske alırken dikkat edilmeli. 80 lira verip sahte maske almayın. Üzerinde filtresi bulunan sahte bez maskeler satıyorlar. Ancak filtrenin hiçbir özelliği yok. Alıcılar kapalı kutuda maske almalıdır. Ya da toptan satış yerlerinde kutudan çıkarıldığına dikkat etmelidir. Sahte maske ile orijinali arasındaki farkı anlamamız çok zor. ” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER