PKK’nın psikolojisini çökerten üs

Yılbaşı gecesi vatan nöbetindeki Mehmetçikleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Jirka bölgesinde çekilen fotoğraflarını, “Belbuka Üs Bölgesi. Bu üs, terör örgütünün psikolojisini çökertti” sözleriyle paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
PKK’nın psikolojisini çökerten üs

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla Van’ın Çatak ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçeleri arasındaki Kato Jirka bölgesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığı’nda girdi. Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yıllarını tebrik eden Bakan Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu. Soylu, ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşarak, “Belbuka Üs Bölgesi. Bu üs bölgesi, terör örgütünün psikolojisini çökertti. Ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Belbuka. (Berbuka-Gelin Taşı), teröristlerin sahte hikâyeleriyle değil, tarihin emaneti, kendi hikâyesiyle anılıyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YENİ YILLARINI KUTLADI

PKK’nın psikolojisini çökerten üs - Resim : 1

Bakan Soylu, yeni yılın ilk dakikalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, bulundukları bölge hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan üs bölgesinde görev yapan askerlere, “Jandarmalarımız olarak hakikaten bu sınır boylarında bizler için hep güven kaynağı oldunuz. Bundan dolayı başta generallerimiz ve komutanlarımız olmak üzere tüm er, erbaş, uzman çavuşlarımızı, hepsini şahsım, ailem ve milletim adına tebrik ediyorum. Rabbim yar, yardımcınız olsun inşallah” diye seslendi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de “Vatanımız ve şanlı bayrağımız için burada hazırız” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER