için kaldı

Avukatlara İmralı izni çıkmadı

İmralı Adası'nda tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen yaklaşık 120 avukata izin çıkmadı.

F5HABER F5HABER
Avukatlara İmralı izni çıkmadı

İmralı Adası'nda tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen yaklaşık 120 avukata izin çıkmadı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden avukatlar, İmralı Adası'nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'la görüşmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi. 4 otobüsle İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen 120 avukat için geniş güvenlik tedbiri alındı. Otobüslerden inen avukatlar, cübbelerini giyerek beklemeye başladı. İmralı'ya gitmek için komutanlığa giren Av. Ebru Günay ve Av. Serhat Eren, İmralı Cezaevi Müdürü ile gitmek istediklerini iletti. Kosterin arızalı olduğu belirtilerek reddedilen avukatlar, daha sonra Jandarma binası önünde basın açıklaması yaptı.

Pankart açan avukatlar arasında HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Ayşe Acar, Aycan İrmez, Burcu Çelik ve Mehmet Emin Adıyaman da vardı. Yoldan geçen bazı sürücülerin tepki gösterdiği avukatlar adına açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay, "Adaya gitmek istediğimizi ilettik. Ama klasik 'Koster arızalı' cevabını aldık. Bir türlü bitmeyen tamirat hala sona ermemiş. Tamirat bitmeden de adaya gidemeyeceğiz. Yetkililerin bize verdiği cevap bu. Biz bu süreci kabul etmeyeceğiz" dedi.

Avukatlar adına basın açıklaması metnini okuyan Özgürlükçü Hukuk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Pınar Akdemir ise "Öcalan'a uygulanan 16 yıllık tecridin bir boyutu olan avukat yasağı beşinci yılına girdi. 208 haftadır müvekkilimiz ile görüşmek için ilgili mercilere başvurmaktayız. Bize hep aynı gerekçeleri sunmaktadırlar. Hava muhalefeti var, gemi arızalı ya da bakımda, bazen de gemi kaptanı hasta deniyor. Böylece 4 yılını geride bırakan avukat yasağı uygulanmaya devam ediyor. Bu fiili avukat yasağına karşı adli ve idari mercilere yaptığımız başvurular gerekçesiz reddedildi. İmralı'daki kısıtlama ve hak ihlalleri sadece avukat ve aile görüş yasağı ile sınırlı değildir" diye konuştu.

Avukatlar açıklamanın ardından otobüslere binerek, Gemlik Jandarma Komutanlığı'nın önünden ayrıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER