için kaldı

İzmir'deki cezaevlerinde koronavirüs tedbirleri

İZMİR'de, koronavirüs salgınına karşı cezaevlerinde sıkı önlemler alınıyor. Tutuklu ve hükümlü koğuşları, her gün dezenfekte edilirken, cezaevlerindeki ortak kullanım alanlarında da temizlik malzemeleri bulunuyor. Personeli taşıyan araçlar da günlük dezenfekte ediliyor. Cezaevine girişlerde sosyal mesafeyi gözeterek, sıraya giren personel, her gün termal kameralardan ateşi ölçülüp, koruyucu ekipman giyerek, içeri giriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İzmir'deki cezaevlerinde koronavirüs tedbirleri

İzmir'deki cezaevlerinde, koronavirüs tehdidine karşı üst seviye tedbirler alınıyor. Önlemler kapsamında cezaevi kurumlarının girişleri, içerideki tüm binalar ve hükümlü ile tutukluların bulundukları koğuşlar, günlük olarak dezenfekte edilirken, ortak kullanım alanlarına da dezenfeksiyon malzemesi bulunuyor. Hükümlü ve tutuklulara da ayrı olarak çamaşır suyu çözeltisi ve dezenfeksiyon malzemesi verilerek, istedikleri zaman koğuşlarını temizlemeleri sağlanıyor. Önlemler kapsamında koğuşlardaki yatak kapasitesi de yarıya indirilirken, kurum kantinlerinde satılmak için alınan malzemeler en az 24 saat temassız bekletiliyor. Hükümlü ve tutukluların kıyafetleri çamaşırhanede yıkanıp, temassız olarak teslim edilirken, kurum dışından getirilen eşyalar, siyah poşet içinde 48 saat bekletildikten sonra teslim ediliyor. Ayrıca vatandaş ile hükümlü ve tutuklu yakınları, cezaevinde kalanların sağlık durumları hakkında doğru bilgi alınması için oluşturulan ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sitesinde yayımlanan danışma hatları ile bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE, YURTTA VE KURUMDA İZOLASYON

Koronavirüs tehdidine karşı cezaevlerinde alınan önlemlerin bir ayağı da personel olarak göze çarpıyor. Cezaevi araçlarıyla sosyal mesafe kuralları sağlanarak, nizamiye kapılarına getirilen ve burada 1,5 metre aralıkla sıraya giren ceza infaz memurları ile diğer personel, ateşleri ölçüldükten sonra termal kameralardan kuruma giriş yapıyor. Maske ve eldiven gibi korucu ekipmanlarını giyen personel, 14 gün süren çalışma periyoduna başlıyor. Kurum dışına çıkmadan 14 gün boyunca çalışan cezaevi personeli, daha sonra evlerine gönderiliyor. 14 gün boyunca evde kalan personel, daha sonra koronavirüs testi yapılarak, Buca'daki Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci yurduna alınıyor. Testlerinin negatif çıkması durumunda 14 gün yurtta kalan personel, yurttaki izolasyon süreci sonunda yine koronavirüs testine tabi tutuluyor. Bu testler de negatif çıkarsa cezaevindeki 14 günlük yeni çalışma periyodu başlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER