için kaldı

Trump’tan NATOME çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, NATO’nun bölgede daha fazla rol üstlenmesine yönelik talebi Genel Sekreter Jens Stoltenberg tarafından olumlu karşılandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trump’tan NATOME çıkışı

İkili arasındaki telefon görüşmesinin ardından NATO’dan yapılan açıklamada, İttifak’ın Ortadoğu’da daha fazla rol üstlenebileceği konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Stoltenberg, opsiyonların değerlendirildiğini söyledi.

- ASKER GÖNDERME ÇEKİNCESİ: Düzenlediği basın toplantısında İttifak’ın zaten bölgede olduğunu ifade eden Stoltenberg, “Daha fazla ne yapabileceğimize bakıyoruz” dedi. NATO’nun bölgede daha fazlasını yapma potansiyeline sahip olduğunu düşündüğünü kaydeden Stoltenberg, üye ülkeler ile görüşüleceğini söyledi. Stoltenberg’in “daha fazla rolün” illa asker göndermek anlamına gelmediğini belirterek eğitim misyonlarını öne çıkarması NATO içindeki genel havayı yansıtması açısından önemli.

- TRUMP’TAN YENİ ÖNERİ: NATO üyelerinin ABD’nin tam olarak ne istediğini anlamaya çalıştığı bir ortamda Trump çıtayı yükseltti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, “NATO Ortadoğu’yu da kapsamalı. NATO ve Ortadoğu (Middle East). İsmi NATOME olabilir. Çok güzel değil mi? İsim bulmada çok iyiyimdir” dedi. NATO’nun Ortadoğu’da yeni bir adım atabilmesi için konunun İttifak’ın ilgili mekanizmalarında ele alınması ve tüm üyelerin bu plana onayı gerekiyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER