için kaldı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Bunları temize çıkarmaya çalışmak suça ortak olmak demektir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu hain çetenin yaptıkları, yapma niyetleri ortada iken bunları, ‘kontrollü bir darbe’ diyerek temize çıkarmaya çalışmak, en az bunlar kadar bu suça ortak olmak demektir.” dedi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Bunları temize çıkarmaya çalışmak suça ortak olmak demektir

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM), şehit gazeteci Mustafa Canbaz’ın anısına, yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak ve basında kaliteyi yükseltmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği “30. Yerel Medya Özendirme Yarışması”nın ödül töreninde konuştu.

Türkiye’nin 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağını ve unutturmayacağını belirterek konuşmasına başlayan Kurtulmuş, 15 Temmuz 2016’nın, iki yüzlü bir madalyona benzediğini ifade etti.

Sadece Türkiye demokrasi tarihi bakımından değil, dünya demokrasi tarihi bakımından da önemli olduğuna değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Madalyonun bir yüzünde bu Anadolu ve Rumeli topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketlerinden birisi yer alıyor. Bu topraklar çok ihanet gördü ama bu ihanet, son gördüğümüz, yaşadığımız ihanet, bunların arasında en acı, en haince olanlarından birisidir ve milletimize son derece ağır bedeller ödettirmeyi hesaba katarak yola çıkılmış olan bir ihanet hareketidir. Madalyonun öbür yüzü ise büyük bir kahramanlık destanıdır. Yine bu millet, tarih boyuna çok büyük kahramanlık destanları yazmış bir millettir ama 15 Temmuz’da hem de 21. yüzyılın başında bu millet, dünyada nasıl demokrasinin savunulacağını, milli iradeye karşı harekete geçen elinde topu, tüfeği, tankı, uçağı olanlara karşı nasıl mücadele edileceğini dünyaya destansı bir kahramanlıkla göstermiştir.”

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’un, gözleri önünde evlatları şehit düşen analar, kucaklarında eşleri şehit edilen hanımlar, evlatları, çocukları ve tanıdıklarının haberlerini en acı şekilde alan insanların hep beraber yazdığı büyük bir destan olduğunu kaydetti.

Bu destanın kahramanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ve unutturulmayacağını belirten Kurtulmuş, “15 Temmuz’u Türkiye’nin milli birlik ve dayanışmasının önemli tarihsel destanlarından birisi olarak kabul ediyor ve inşallah sonraki nesillere bunu aktarmak için bütün gücümüzle gayret sarf ediyoruz.” dedi.

“FETÖ, dört bir yanında Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürütüyor”

BYEGM’nin programı dahilinde Türkiye’ye gelen yabancı basın mensuplarından da FETÖ gerçeğini bütün dünyaya anlatmakta destek isteyen Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her vesileyle algı operasyonlarıyla işledikleri büyük suçu örtmeye çalışan bu çete, şimdi dünyanın dört bir tarafında Türkiye karşıtı bütün örgütlerle el ele kol kola girerek Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürütüyor. Bunları geri çevireceğiz, ters yüz edeceğiz. Hakikati sizlerin vasıtasıyla bütün dünyaya anlatmaya muvaffak olacağız. FETÖ mağdurları edebiyatından tutun da ‘örtülü darbe’ diyerek gerçeği en acı şekilde gizleyen birtakım senaryolara kadar dünyanın her tarafında algı operasyonları yapıyorlar. Bunun neresi kontrollü bir darbedir. 250 şehidin, iki binin üzerinde gazinin olduğu, on binlerce insanın tankların önüne siper olduğu ve insanların büyük dramlar yaşadığı bu darbe girişimi nasıl kontrollü bir darbe girişimi olabilir?”

Dün mahkemelerde hiç utanmadan “hero” tişörtüyle provokasyon yapan, algı oluşturan çetenin mensuplarının o gece başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ı, bakanları yakaladıkları yerde infaz edecek, mahkeme açmaya da hiçbir şekilde adım atmayacaklarını anlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bu hain çetenin yaptıkları, yapma niyetleri ortada iken bunları, kontrollü bir darbe diyerek temize çıkarmaya çalışmak en az bunlar kadar bu suça ortak olmak demektir.” diye konuştu.

Ödül Töreni

Konuşmaların ardından, 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması kapsamında dereceye girenlere ödülleri verildi.

516 basın mensubunun 629 eserle katıldığını yarışmada, her kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz özel ödülü ile bütün kategorilerde birinci olan isimlere ödüllerini verdi.

Yerel haber dalında birinci olan Mehmet Demir, televizyon haberi dalında birinci olan Turan Yıldız ile Yusuf Baş, röportaj dalında birinci olan Müzeyyen Yüce, radyo haber programı dalında Şükrü Tozluklu, mizanpaj dalında birinci olan Engin Çağlar, köşe yazısı dalında Abdülkadir Üründü, internet haberi dalında birinci olan Özlem Koçhan, haber fotoğrafı dalında birinci olan Hayati Kanat, araştırma dalında birinci olan Umut Karakoyun ödüllerini Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden aldı.

15 Temmuz Mustafa Cambaz Özel Ödülü’ne layık görülen Kadir Dede'ye de ödülü Başbakan Yıldırım tarafından verildi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, araştırma dalında ödül almaya hak kazanan üçüncü Burhan Karaduman ikinci Esra Köksal’a ödüllerini verdi.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, BYEGM özel ödülünü Murat Eğridağ’a takdim etti.

Yerel haber dalında düzenlenen yarışmada üçüncülük elde eden Burhan Karaaduman ve Ferdi Durdu ile ikinci olan Zerrin Somuncu’ya AK Parti Genel Başkanı Öznur Çalık tarafından ödülleri verildi.

Televizyon haberi dalında üçüncülük kazanan Rasim Kılıç ve Engin Kale ile ikinci Fatih Çelik’e ödüllerini BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu verdi.

Röportaj dalında da üçüncülüğü kazanan Burcu Dere ve Mustafa Özdemir’e BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan ödüllerini takdim etti.

Radyo haber programı dalında düzenlenen yarışmada da üçüncü olan Meltem Dudu Çınar ve ikinciliği kazanan Uğur Çınar’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ödül verdi.

Mizanpaj dalında üçüncü Eren Aşkar ve ikinci Samet Özünal da ödüllerini Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun elinden aldı.

Köşe yazısı kategorisinde üçüncü Derya Uğural ve ikinci Abdulmurat Kuşçubaşı’na da Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Saim İlçioğlu ödül verdi.

İnternet haber dalındaki yarışmada da Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, üçüncü Sedat Kurt, ikinci Hacı Murat Okutmuş’a ödüllerini sundu.

İnternet haber sitesi dalında üçüncü Murat Esendik ve ikinci Mesut Turan da ödüllerini Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un elinden aldı.

Haber fotoğrafı kategorisinde üçüncü Berkay Arıkan ve ikinci Bünyamin Gültekin’e ödüllerini BYEGM Genel Müdürü Akarca verdi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonra erdi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

SONRAKİ HABER