Fatih Terim: "Aslolan Galatasaray'dır Ama Var Olan Türkiye'dir”

Galatasaray'ın, bugün akşam saatlerinde gerçekleşen antrenmanı öncesi açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim "Galatasaraylılara ben bir söz verdim, bu sözde hiçbir türlü sapma olmayacak" dedi.

F5HABER F5HABER
Fatih Terim: "Aslolan Galatasaray'dır Ama Var Olan Türkiye'dir”

Galatasaray'ın, bugün akşam saatlerinde gerçekleşen antrenmanı öncesi açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim "Galatasaraylılara ben bir söz verdim, bu sözde hiçbir türlü sapma olmayacak" dedi.

"BİZ ÇALIŞMAKTAN, RİSK ALMAKTAN KORKMADIK"

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleşen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fatih Terim, Galatasaray'ın kendi ailesi olduğuna vurgulayarak, "Hiç kimse ailesini terk etmez. Dolayısıyla açıklamalarım, yazılı açıklamamın yanı sıra şimdi kendi ağzımdan da yapmak istedim. Onlar bizi istemeyinceye kadar biz Galatasaray'dan hiçbir şekilde ayrılacağımı söylemedim. Onlar benim ailemdir. Eleştirileri okuyorum. Doğru diyenler, yanlış diyenler var tabii bunlar olacaktır. Kimse bizim disiplinli ve ciddiyetle çalışacağımızdan şüphe etmesin. Karakterimizden, kişiliğimizden ödün vermeden milli davaya hizmet edeceğiz. Aslolan Galatasaray'dır ama varolan Türkiye'dir. Milli dava birine nasip olursa kimse buna hayır diyemez. Herkes için geçerli bu, benim içinde geçerli. Onun için milli takımımızın iyi olması adına elimizden geleni yapacağız. Açık artırmaları da bırakalım, 3 yıl 5 yıl gibi. Ne açıklama yaptıysam ağzımdan odur, yani mayıs ayına kadar. Ben özellikle son günlerde 3 konuşacaksam 1 konuşuyorum. Her ağzımda çıkanı kimi üzeceğini kimi üzmeyeceğini tartarak konuşuyorum. Benim resmimi koyup masa başında yazı yazmak ya da yorum yapmak ahlaki değil. Yani ben ne diyorsam hep o oldu. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, doğrudur yanlıştır ama böyle bir şey olmuştur ve buna saygı duymak gerekir. Hep beraber ülke futbolunu, milli takımda yapılması gereken reformu hep beraber sağlamamız gerekir. Dediğim gibi herkes rahat olsun. Biz çalışmaktan, risk almaktan korkmadık. Benim gösterdiğim özeni, dil ve uslüp olarak gösterilirse mutlu olurum" dedi.

"HAMZA HAMZAOĞLU MİLLİ TAKIMDA YARDIMCIM OLACAK"

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'de yapacak olan Fatih Terim, yardımcısının Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu olacağını vurgulayarak, "Kendisiyle ben konuştum. Doğal olarak sonrasında Akhisar Başkanı ile de konuştum. Federasyon Başkanımızda Akhisar Kulübünün rızasını aldı. Aynı benim gibi, hem Akhisar'ı çalıştıracak hemde milli takımda görev yapacak. O da iyi gidiyor. Beraber çalışacağız. Dün buydu, dün bitti, bugünden itibaren Galatasaray" şeklinde konuştu.

"SADECE ELMANDER DEĞİL, BAŞKA GELİŞMELER DE OLACAKTIR"

Ujfalusi'ye yapılan vefa töreninin aynısını Johan Elmander'e de yapacaklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Açıkçası Elmander'i Ujfalusi ile beraber çıkartmak istemedik. Elmander'i hep beraber yolcu edeceğiz. Teknik heyet ve Başkanımızla da bu konuyu paylaştık. Olmaya yakın ve olan bir şey olursa bunu paylaşacağız. Sadece Elmander değil, başka gelişmeler de olacaktır. Yani Galatasaray, eksiğini, fazlasını daha önce kararını verdi. Duruma göre de pozisyon alıyor. Tabi çokta kolay olmuyor bazen transferler. Culio ve Ujfalusi gitti şimdi ise Elmander gidiyor. Oldukça da biz eksiklerimizi tamamlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Galatasaray'ın yuvası olduğuna belirten Terim, "Orada bir sapma olması mümkün değil, bende o seyircilere onlara söz verdim" dedi.

SONRAKİ HABER