için kaldı

Reel sektöre yeni kredi paketi geliyor

İşsizlikle mücadele odaklı, 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faizli ve vade avantajlı yeni bir kredi paketinin hazırlandığı öğrenildi. İnşaat sektöründe ise yarım kalmış ancak küçük bir destekle tamamlanabilecek inşaatlar da odağa alındı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Reel sektöre yeni kredi paketi geliyor

İşsizlikle mücadelede kamu bankalarından yeni bir destek paketi hamlesi geliyor.

Dünya Gazetesi'nin haberinde kamu bankaları yetkililerinden alınan bilgiye göre, kamu bankalarının hazırladığı paketle öncelikli bazı sektörlerde istihdamın artırılması amaçlanacak. Öncelikli sektörler tekstil, ayakkabı, turizm inşaat gibi emek yoğun sektörler olacak.

Öncelik istihdam

İVME kredi paketi, daha çok yatırım ve stratejik öncelik ve yerelleşme amacını öncelemişti. Yeni hazırlanan paketin istihdamı öncelemesi, dolayısıyla ilave istihdam yaratmaya bağlı olarak bir model geliştirilmesi bekleniyor. Kredi paketi 10 ve daha fazla işçi çalıştıran iş yerlerine kullandırılacak.

İnşaat sektöründe ise yarım kalmış ancak küçük bir destekle tamamlanabilecek inşaatlar da odağa alındı. Paketin, yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulacağı kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER