için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete davalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e hakaret ettikleri gerekçesiyle 3 kişi hakkında 3 iddianame düzenledi

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete davalar

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e hakaret ettikleri gerekçesiyle 3 kişi hakkında 3 iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianameler, mahkemelere gönderildi. 

Kayral'ın, 11 Ağustos 2015 tarihli iddianamesinde, "şüpheli" Ersan Taş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e, Twitter'dan paylaştığı ve üzerinde yazı yer alan görselle hakarette bulunduğu ifade edildi. 

Talimatla savunması alınan Taş'ın, görseli, hakaret ve iftira amacıyla değil, "mizah ve komedi" amaçlı paylaştığını savunduğu ve suçlamaları kabul etmediği bildirilen iddianamede, Erdoğan'a yönelik eylemi nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya, Gökçek'e yönelik eylemi nedeniyle "kamu görevlisine görevi dolayısıyla alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar olmak üzere toplam 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapsi talep edildi.

Erdoğan, Gül ve Özel'e hakaret iddianamesi

Savcı Kayral'ın, 12 Ağustos 2015 tarihli iddianamesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel "mağdur", Cemal İnan ise "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede İnan'ın, bir gazetenin internet sitesinde "Abdullah Gül Soma'da" başlığıyla yayımlanan habere yorum yaptığı, buradaki ifadeleriyle "fikir beyan etme, yayma özgürlüğünün dışına çıktığı" ve hakarette bulunduğu kaydedildi.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu yorumları hakaret amaçlı yapmadım. Sadece fikirlerimi beyan ettim" dediği aktarılan İnan'ın, iddianamede, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunun yanı sıra, 2 defa "kamu görevlisine görevi dolayısıyla alenen hakaret" suçundan toplam 3 yıl 6 aydan 9 yıl 4 aya kadar mahkumiyeti istendi.

Polisle tartışırken Erdoğan'a hakaretle suçlandı

Son iddianamede ise evrak işi için Altındağ Kaledibi'ndeki otopark mevkisine giden polis memurlarına, "şüpheli" Tuğrul Kebapçı'nın, "aracı görevlilerce çekilirken, zarara uğradığını" söylediği ve bunun kim tarafından karşılanacağını sorduğu bildirildi.

Polis ekibinin, konuyu otopark görevlilerine sorması yönünde cevap vermesi üzerine Kebapçı'nın bağırmaya başladığı ve bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği anlatılan iddianamede, söz konusu kişinin "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapse çarptırılması talep edildi.

İddianamelerin kabulü halinde şüpheliler, asliye ceza mahkemelerinde yargılanacak.

Muhabir: Barış Kılıç

SONRAKİ HABER