için kaldı

‘Ekrem Bey de Mansur Bey de siyasetin dışında kalacak’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçişle ilgili öngördüğü yol haritası için, “Cumhurbaşkanı seçtiğimiz kişi sembolik olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının sıcak siyasetin dışında kalmasını istediğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Ekrem Bey de Mansur Bey de siyasetin dışında kalacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim olasılığından, kahvedeki iskanbil destesine, Türk Tabipler Birliği’nden, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar çeşitli soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Halk TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı’nın sembolik olacağını, Başbakanlık makamının geri geleceğini de belirterek şunları söyledi:

“Bu benim düşüncem. Diğer ittifakı oluşturan partilerin liderleriyle bu konuyu konuşmadım ama seçim zamanında ittifakı oluşturan liderler bir araya gelip, bu konuda bir protokol imzalamak zorundalar. Biz neyi düşünüyoruz? Cumhurbaşkanı olarak seçtiğimiz kişi, bir süre sonra sembolik olacak. Güçlü olan yürütme organında kim olacak? Başbakan olacak. Bunlar alt alta yazılarak bir protokol oluşturacağız, ondan sonra hep beraber milletin önüne çıkacağız, diyeceğiz ki ‘Bize oy verin’.

İTTİFAKA İHANET OLUR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER