Direksiyonda WhatsApp’a son verin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otobüs firmalarını “Sıkıyönetim ilan ediyoruz. Ya kurallara uyarlar ya da her 3 ayda bir en güvensiz 3 otobüs şirketini açıklarız. Bu kadar basit. Onun için dikkat etmeliler. Bu millet canını yolda bulmadı” diyerek uyardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Direksiyonda WhatsApp’a son verin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen “Trafikte Küçük Hata Yoktur” konulu sosyal sorumluluk projesine katılıp, öğrenci ve velilere hitap etti. Soylu, “Buradan bütün otobüs şirketi sahiplerine sesleniyorum. Allahınızı severseniz, kurallara siz uyun. 2 şoför kullanacağınız yerde 1 şoför kullanıyorsunuz. Ne yaptığınızı da çok iyi biliyorum. 2 ehliyeti alıyorlar, uyumak dinlenmek yok. Ehliyetin biri takometreden çıkıyor, diğeri giriyor. Bu bir cinayettir” dedi. Kazalarda cep telefonunun büyük yer tuttuğuna dikkat çeken Soylu, özetle şunları söyledi:

* Direksiyonda WhatsApp mesajı, hoparlörle konuşmalar. Akıl başka bir yerdeyken refleksler kayboluyor. Verilere göre kazaya en çok sebebiyet veren dikkatin dağıldığı sürüş, trafikte cep telefonu kullanmak, direksiyon başında bir şeyler yemek içmek olarak saptanmış.

* Dikkatsiz sürüş ise ‘yola bakmadan şerit değiştirmek, yol işaretlerini gözardı etmek, pervasızca araç kullanmak, diğer araç sürücülerini ve yol kullanıcılarını önemsememek’. Kazaya yüzde 22 oranında etkin olan, kazaya ramak kala durumlar ise sürücülerin ikincil işlerle uğraşması. Yani araba kullanırken klimayı ayarlamak veya radyoyla ilgilenmek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER