Abdulkadir Selvi “Erdoğan kılıcını çekti”

AK Parti iktidarının önemli aktörleri Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül, yeni parti kurma hazırlığında. Henüz bu üç ismin birlikte hareket edip etmeyeceği belirsiz. Ancak, parti çalışmalarına hız veren isimlerin, illerde teşkilatlanma sürecine girdiği belirtiliyor. Babacan, Gül ve Davutoğlu ekseninde ilerleyen yeni parti kurma girişimleri için harekete geçen Erdoğan, Kurban Bayram'ından sonra sahaya inecek. Erdoğan'ın ilk gideceği iki il ise bir hayli manidar.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi “Erdoğan kılıcını çekti”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni partiler kuracakları iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a karşı harekete geçtiğini yazdı.

Abdulkadir Selvi “Erdoğan kılıcını çekti” - Resim : 1

"Erdoğan neden o iki ile gidiyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında, Erdoğan için "Abdullah Gül-Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na karşı kılıcı çekmiş durumda" ifadesini kullanan Selvi, "Erdoğan, Kurban Bayramı’ndan sonra yeni partilere karşı harekete geçiyor. Konya ve Kayseri’yi ziyaret edecek. Konya Davutoğlu’nun, Kayseri Abdullah Gül’ün memleketi. Davutoğlu ve Gül’ü memleketlerinde hedef alacak." diye yazdı.  

Erdoğan'ın İl Başkanları toplantısında “Birileri parti kuruyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler” açıklamasını hatırlatan Selvi "Biz ne dersek diyelim tarih tekerrür ediyor, bize ise izlemek ve dersler çıkarmak düşüyor." dedi. 

SONRAKİ HABER