TAV, Almatı Havalimanı için imzayı attı

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ticari başkenti ve en yoğun trafiğe sahip havalimanı olan Almatı'yı satın almak üzere hisse alım sözleşmesini imzaladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TAV, Almatı Havalimanı için imzayı attı

TAV açıklamasına göre, TAV ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Almatı Havalimanı'nı tüm işletmeleriyle birlikte 415 milyon dolar karşılığında satın almak üzere anlaştı. TAV’ın satın alma işlemini yapan konsorsiyumdaki payı yüzde 75'ten az olmayacak şekilde bir yapı oluşturuldu.

Kazakistan'ın güney doğusunda bulunan Almatı, modern İpek Yolu olarak tabir edilen "Kuşak ve Yol" projesinin önemli bir merkezinde yer alıyor. Ülkenin toplam yolcu trafiğinin yarısı ve kargo trafiğinin yüzde 68'i Almatı Havalimanı'ndan geçiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER