için kaldı

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'ndan genç futbolcu Ravil'e övgü

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, 16 yaşındaki stoperleri Ravil Tagir'in 30 yaşındaki bir oyuncunun olgunluğuna sahip olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'ndan genç futbolcu Ravil'e övgü

Hüseyin Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ravil ile yaklaşık 3-4 senedir beraberiz. Ravil çok enteresan, 16 yaşında olmasına rağmen 30 yaşında oyuncunun olgunluğuna sahip. Öz güveni, oyun zekası, teknik becerisi çok yüksek. Bu yaşta, bir oyuncuda olması gereken çok özelliğe sahip." dedi.

Ravil'i bu sezon 17 maçın 15'inde oynattığını hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Eğer bir futbolcu o yaşta da yapabiliyorsa ben ona güvenirim, oynatırım. Cengiz Ünder'i de oynattığımda 15-16 yaşındaydı. Güven kazanması, takımın ona güvenmesi önemliydi. Güçlü, dengesini bozabilecek oyunculara karşı oynuyor ama sistemimizde bir stoperin oyun kurması, topu kullanmadaki değeri de bizim için çok önemli. Ravil buna çok uygun bir oyuncu. Ravil, Ümit Milli Takım'da da kendinden 5 yaş büyüklerle oynadığında da o performansı ortaya koydu. Önemli bir futbolcumuz, her geçen gün kendisini geliştiriyor. Kulübümüz dışında veya benim dışında hiç kimse bu yaşta bir oyuncuya kolay kolay şans vermez. Ona şunu da söyledim, 'Sen bunları yaptıktan sonra 16 yaşın hiçbir önemi yok, sen Avrupa'ya doğru gideceksin. Çağlar ağabeyin de bunu yaptı.' Ravil ikinci yarıda daha da iyi olacak."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER