için kaldı

Petrol krizi endişeleri artarken dünya iklimi konuşacak

Petrol fiyatlarının yükseldiği ve jeopolitik gerilimlerin arttığı bugünlerde dünyanın gündemi, iklim krizinin etkilerini en aza indirmek için düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi'ne kayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Petrol krizi endişeleri artarken dünya iklimi konuşacak

Dünya, bir yandan Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırılar sonrasında hızla yükselen petrol fiyatlarını endişeyle takip ederken, diğer yandan da bugünün ve geleceğin önemli sorunu haline gelen iklim krizinin etkilerini en aza indirmek için hayati kararların alınacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi'ne odaklandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in çağrısıyla toplanacak BM İklim Eylem Zirvesi, 60'ın üzerinde ülkeden temsilcinin katılımıyla 23 Eylül'de New York'ta başlayacak. Zirve öncesinde birçok "iklim grevi" düzenlenerek iklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin farkındalık oluşturulacak.

117 ÜLKEDE KÜRESEL İKLİM GREVİ DÜZENLENECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER