Bakanlık Alevilere DAEŞ uyarısıyla ilgili inceleme başlattı

ADANA'da, terör örgütü DEAŞ'ın olası provokasyonlarla etnik çatışma ortamı yaratmaya çalışabileceğine yönelik bazı bölgelerdeki muhtarların yazılı olarak uyarılması ile ilgili inceleme başlatıldı. Alevi ve Nusayri yurttaşların bulunduğu mahallelere saldırı olabileceği istihbaratının 'duyurulmasında usul farklılığının yanlış olabileceği' belirtilen Adana Valiliği açıklamasında, Bakanlıkça...

F5HABER F5HABER
Bakanlık Alevilere DAEŞ uyarısıyla ilgili inceleme başlattı

ADANA'da, terör örgütü DEAŞ'ın olası provokasyonlarla etnik çatışma ortamı yaratmaya çalışabileceğine yönelik bazı bölgelerdeki muhtarların yazılı olarak uyarılması ile ilgili inceleme başlatıldı. Alevi ve Nusayri yurttaşların bulunduğu mahallelere saldırı olabileceği istihbaratının 'duyurulmasında usul farklılığının yanlış olabileceği' belirtilen Adana Valiliği açıklamasında, Bakanlıkça mülkiye müfettişi görevlendirildiği açıklandı.

Kentteki Alevi derneklerinin yöneticileri dün düzenledikleri basın toplantısında, bazı mahalle ve köy muhtarlarına Alevi inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısı olabileceği uyarısında bulunulduğu belirterek, "Devletimizin uyarı yerine tedbir almasını istiyoruz" denilmişti.

'MÜFFETİŞ GÖREVLENDİRİLDİ'

Adana Valiliği'nden ise bugün konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Olaya ilişkin inceleme başlatıldığı, vatandaşları endişeye sevk edecek bir durumun olmadığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

(DHA - Yusuf BAŞTUĞ)
SONRAKİ HABER