Şehit polisin babası: Yavrum böyle mi gelecektin (2)

15 TEMMUZ CUMHURİYET MEYDANI'NDA TÖREN

F5HABER F5HABER
Şehit polisin babası: Yavrum böyle mi gelecektin (2)

15 TEMMUZ CUMHURİYET MEYDANI'NDA TÖREN

İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru Durmuş Öcal için memleketi Isparta'da tören düzenlendi. Valilik önündeki 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta ve komşu illerin milletvekilleriyle 10 binin üzerinde Ispartalı katıldı.

"DİK DURACAĞIZ EĞİLMEYECEĞİZ"

Cenaze töreni öncesi şehidin annesi Keziban Öcal, babası Şerafettin Öcal, Bitlis'te uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ersin Öcal ile İstanbul'da hemşire olarak görev yapan kardeşi Emine Öcal metanetini bozmadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tören alanına gelir gelmez şehit yakınlarının yanına gitti. Bakan Çavuşoğlu, baba Öcal'a başsağlığı diledi. Baba Öcal, "Sayın bakanım, söz verdim ağlamayacağım. Hiç birimiz ağlamayacak. Onları güldürmeyeceğiz. Dik duracağız eğilmeyeceğiz" dedi.

Meydanın bitişiğindeki Ulu Cami'de öğle vakti kılınan namazın ardından cenaze törenine geçildi. Şehit Durmuş Öcal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu önünde toplanan kalabalığa şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol kısa bir konuşma yaparak, ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

'HAİNLERDEN HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Şehit ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, hem hain terör örgütüne hem de onun destekçilerine seslendi. Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Elbette bugün Türkiye'nin her yerinden şehitlerimizi uğurlarken, şunu da Türkiye'nin her köşesinde söylüyoruz. İstanbul'da bu hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin öcünü, intikamını almaya devam edeceğiz. Hainlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz, o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, ötesinde onları bulup inlerine girip onları imha etmeye devam edecektir. Bizim askerlerimiz polisimiz şehittir şehit kalacak. Sivillerimiz de keza öyle. Ama onlar haindir ve imha edildikten sonra da leş olacaklardır. Dün İçişleri Bakanımız da söyledi arkalarından dua eden hiç kimse bulmayacaklardır. Sadece o hainler değil onlara destek verenler de hesap verecek. Yok siyasi partiymiş yok meclisteymiş kim olursa olsun şehitlerimizin hesabını onlardan da soracağız. Sormaya devam edeceğiz."

"BUNDAN SONRA SİZİ HER YERDE İFŞA EDECEĞİZ"

Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlardan hesap sorulacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu hainlere kucak açan ülkelere, siyasilere buradan sesleniyorum. Bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz. Sizi, teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler olarak ilan edeceğiz. Terörist bir ülke ya da siyasetçi kim olursa olsun sahip çıkanlara terörist muamelesi yapacağız. Biz hangi ülkede bu hainlerin nasıl para topladığını, nasıl destek bulduğunu biliyoruz. Bize göstermelik üzüntülerinizi bildirmeyin. Bize göstermelik kınamalarınızı iletmeyin. Samimi olanlar var biz biliyoruz. Kim samimi değil bunu da biliyoruz. Bizim kozmetik şekilde, suni şekilde sizin taziyelerinize, kınamalarınıza ihtiyacımız yok. Samimiyseniz ülkelerinizde bu hainleri barındırmayacak, teröristler arasında iyi kötü ayrımı yapmayacaksınız. Yurtdışında yaşayıp da bizim vatandaşımız olup, bu hainlere destek verenler de bilsin ki bundan sonra onlara da aynı muameleyi yapacağız. Vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Yurtdışında yaptıklarınızın hesabını da sizden soracağız" diye konuştu.

'BU HAİNLERİ GÜLDÜRMEYECEĞİZ'

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından şehit Durmuş Öcal'ın tabutuna ailesi son kez sarıldı. Anne Keziban, baba Şerafettin, kardeşler Ersin ve Emine Öcal tabutu öperek uğurladı. Baba Şerafettin Öcal, eşi ve çocuklarına "Sakın ağlamayın. Söz verdik ağlamayacaksınız. Bu hainleri güldürmeyeceğiz" diye seslendi.

İl Müftüsü Galip Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından cenaze arabasına konuldu. Bu sırada törene katılanlar tekbir getirdi.

Şehit Polis Memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi Isparta Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ)
SONRAKİ HABER