için kaldı

En iyi kaleciler listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en iyi 10 kalecisi

Kalecilik, oyun kurucu ve libero ile birlikte futbolun en önemli mevkilerinden biri kabul edilmektedir. Hatalı yenen bir gol maçın kaybedilmesine neden olabilirken, kurtarılan bir penaltı ise takımın yeniden oyuna konsantre olmasını sağlıyor. Dünya futbol tarihinden bu zamana kadar birçok efsane kaleci geçti. Sizin için Türkiye'den ve dünyadan en iyi kalecileri derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
En iyi kaleciler listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en iyi 10 kalecisi

1- Engin İpekoğlu

Engin İpekoplu 7 Haziran 1961 yılında İzmir'de doğdu. Futbolculuk kariyerine Avusturya'da başladı. Daha sonra Sakaryaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarının forması giydi. Özellikle Fenerbahçe kariyerinde gösterdiği üstün performansla üst üste iki yıl Türkiye'nin en iyi kalecisi seçildi. 30 Nisan 1995 tarihinde Kayserispor maçında ayağı kırılan Engin İpekoğlu, futbolculuk kariyerini kısa bir süre sonra noktalamak zorunda kaldı.

2- Oliver Khan

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER