Konaklamaya yüzde 2 vergi

Yüksek gelir elde edenlerin daha fazla vergi vermesini hedefleyen yeni vergi paketi Meclis’e ulaştı. Paketle, hayatımıza üç yeni vergi girerken yüksek gelir grubunun gelir vergisi oranı da yükseltiliyor. Pakete göre yüzde 2 konaklama vergisi alınacak, lüks konutlardan binde 3 ile binde 10 arası vergi kesilecek, ayrıca yüzde 7.5 dijital hizmet vergisi alınacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Konaklamaya yüzde 2 vergi

AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz imzasıyla verilen ‘Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifiyle konaklama vergisi getiriliyor. Teklife göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetten yararlananlara sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, plaj, termal ve benzeri alanların kullanımı hizmetleri gibi diğer tüm hizmetler konaklama vergisine tabi olacak. Konaklama vergisinin oranı yüzde 2 olacak. Ancak 31 Aralık 2020’ye kadar yüzde 1 olarak uygulanacak.

NİSANDA BAŞLAYACAK

Konaklama vergisi, konaklama tesislerince düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde ayrıca gösterilecek. Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarda öğrencilere verilen hizmetler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait ve bunların işlettiği misafirhane ve eğitim tesisleri istisna olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yasa teklifi ile ilgili olarak, teklifin kanunlaşması halinde dünyada pek çok ülkede uygulaması bulunan konaklama vergisinin alınacağını belirterek, “Konaklama vergisinin oranı hasılat üzerinden yüzde 2 olacak, konaklayan kişilerden alınacak. 2020 Nisan başında bu vergi yürürlüğe girecek. Belli başlı yerler, kamu misafirhaneleri, öğrenciler ile diplomatların kaldığı yerler istisna olacak” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER