Antalyaspor’dan haciz açıklaması

Antalyaspor, Almanya kökenli AC Promedia isimli firmadan haciz geldiği yönünde çıkan haberler nedeniyle açıklama yaptı.

F5HABER F5HABER
Antalyaspor’dan haciz açıklaması

Antalyaspor, Almanya kökenli AC Promedia isimli firmadan haciz geldiği yönünde çıkan haberler nedeniyle açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Kulübümüze Almanya kökenli AC Promedia isimli firmadan haciz geldiği yönünde medyaya yansıyan yıpratıcı haberler karşısında olayın iç yüzünü açıklamak gereği duyuyoruz. AC Promedia isimli şirket, Stuttgart Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası tarafından kulübümüze verilen yazıda da açıkça belirtildiği üzere Almanya nezdinde iflas etmiştir ve 30/09/2014 tarihi itibariyle de ticaret sicilinden silinerek tasfiye olmuştur. İcraya konu edilen mahkeme kararı temyiz edilmiş olup, şu an halen daha Yargıtay'da temyiz aşamasındadır.

Kulüp merkezine icra işlemleri için gelindiği anda, 1.038.983,50 TL para icra müdürlüğüne teminat olarak yatırılmış olup, icra takibi tamamen durdurulmuştur. Bu para teminat olarak blokelidir ve karşı tarafa ödenmemiştir. Paranın çekilememesi yönünde de mahkemece verilmiş tedbir kararı mevcuttur. Bir diğer yandan kulübümüz bu tasfiye edilmiş firmadan yaklaşık 300.000 TL alacaklı olup, daha önceden başlattığımız icra takibi de kesinleşmiş bulunmaktadır. Kulübümüz finansal açıdan problem yaşamamakta olup, iflas etmiş şirketlere haksız olarak para kaptıracak basiretsizlikte değildir. Hukuk kuralları hiçe sayılarak, iflas etmiş bir şirket üzerinden kasıtlı olarak kulübümüze zarar verilmek istenmekte, ortada olmayan bir şirket adına kulüpten para ve menfaat talep edilmekte, kulübümüz ve basın organları da yanıltılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Bütün şehir Antalyaspor etrafında kenetlenmişken, Antalya Barosuna kayıtlı bir avukat tarafından yürütülen bu işlemlerin özellikle medyaya yansıtılması ve kulübümüze zarar verilmeye çalışılması üzücüdür. Kulübümüzün itibarını zedelemeye çalışanların yaptığı bu işlemlere karşı sessiz kalmayacağız. Avukatlarımız tarafından gerekli yasal süreç ivedilikle başlatılacaktır.

Bugüne kadar bu davayla ilgili olarak kulübümüzün sessiz kalmasının sebebi, devam eden yargı sürecine olan saygısındandır.

Tamamlanmış bir hukuki süreç ortada yoktur. Kulübümüzün adalete inancı tamdır ve verilen kararları yerine getirmekten kaçınmayacaktır"
denildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER