Ece isminin anlamı nedir? Ece ne demek

Bebekler doğmadan önce isim araştırmaları yapılarak karar vermeye başlanmaktadır. Ece ismi kız bebekler için en çok kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Ece isminin anlamı, kişilik özellikleri ve Ece ne demek, bunları bilerek isim koymak aileleri mutlu etmektedir. Bu nedenle de Ece isminin anlamı, özellikleri ve ne demek olduğunu detaylıca inceledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ece isminin anlamı nedir? Ece ne demek

Ece ismi; kraliçe, baş reis, ana, büyük kadın anlamlarına gelmektedir. Kız bebeklere ece ismi verilirken de kraliçe, ana, büyük kadın anlamları dikkate alınarak verilmektedir. Türk Dil Kurumu isim sözlüğüne göre ece isminin anlamı, kraliçe, güzel kadın olarak tanımlanmaktadır. Ece ismi Türkçe kökenli isimler listesi içerisinde yer almaktadır.

Ece Ne Demek?

Ece sözlük anlamı itibari ile kraliçe, büyük kadın, güzel kadın şeklinde kullanılan isimdir. Türkçe kökenli olan ece ismi kız çocuklarına, tek başına ya da yanında ikinci bir isimle verilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER