için kaldı

Kayağı ‘sıcak’ çarptı

Pandemi kısıtlamaları ile birlikte hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi kayak merkezlerini de etkiledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kayağı ‘sıcak’ çarptı

Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi 2020’nin ilk aylarından bu yana koronavirüsle mücadele halinde. Alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla koronavirüse karşı başarı yakalanmaya çalışılıyor. Ancak son dönemlerde koronavirüs tehlikesi dışında yaşanan yüksek sıcaklıklar başta kuraklık olmak üzere birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı en büyük etki ise kayak bölgelerinde görülüyor. Pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle turist sayılarından büyük düşüşlerin görüldüğü kayak bölgeleri, ocak ayı gelmesine rağmen henüz yağmayan kar sebebiyle de zor süreçler yaşıyor. Bazı bölgelerde kar makineleri ile pistlerde kar oluşturulsa da kar yağışının olmaması ve pandemi kısıtlamaları bölgelerdeki işletme sahiplerini kara kara düşündürüyor. Biz de Türkiye’nin dört bir tarafındaki kayak merkezlerindeki sektör temsilcileri ile konuştuk. Yaşanan durumu onlardan dinledik.

Kayağı ‘sıcak’ çarptı - Resim : 1

Uludağ’da, geçen yıllarda yılbaşı öncesi yağan kar, bu yıl yağmadı. DHA’nın 30 Aralık’ta servis ettiği fotolarda da durum net olarak gözler önüne serildi. Dün itibariyle ise Uludağ’da beklenen kar yağışı başladı.

OTELLER GELECEK HAFTA AÇILIYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER