Samsunspor Teknik Direktörü Özat: Samsunspor'da olmak benim için gurur verici

SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bazı kulüpler vardır, o kulüplerde çalıştığınız zaman ben 2'nci Lig'de 3'üncü Lig'de çalışıyorum demezsiniz. Sadece kulübün adını söylemeniz çok yeterlidir. Dolayısı ile Samsunspor'u çalıştırmak her antrenör için gurur verici bir şeydir" dedi.

F5HABER F5HABER
Samsunspor Teknik Direktörü Özat: Samsunspor'da olmak benim için gurur verici

SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bazı kulüpler vardır, o kulüplerde çalıştığınız zaman ben 2'nci Lig'de 3'üncü Lig'de çalışıyorum demezsiniz. Sadece kulübün adını söylemeniz çok yeterlidir. Dolayısı ile Samsunspor'u çalıştırmak her antrenör için gurur verici bir şeydir" dedi.

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor, yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Isınma hareketlerinin ardından 5'e 2 oynayan kırmız Beyazlılar, daha sonra ayak tenisinin ardından çalışmayı noktaladı. İdman sonrasında Samsunspor'un Teknik Direktörü Ümit Özat, basın mensupları ile bir araya geldi.

İlk olarak kırmızı beyazlı takımı takip eden gazetecilerle tanışan teknik adam, daha sonra takımın durumu ve planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsunspor'un çok büyük bir camia olduğunu vurgulayan teknik direktör Özat, "Bazı kulüpler vardır, o kulüplerde çalıştığınız zaman ben 2'nci Lig'de 3'üncü Lig'de çalışıyorum demezsiniz. Sadece kulübün adını söylemeniz çok yeterlidir. Samsunspor dediğiniz zaman burası büyük bir camiadır. Samsunspor'un yeri elbette ki Süper Lig. Ama Samsunspor nerede olursa olsun yine Samsunspor'dur. Dolayısı ile bu takımı çalıştırmak her antrenör için gurur verici bir şeydir. Burada olduğum için söylemiyorum. Geçen sezon Elazığspor'u çalıştırdığım dönemde burada antrenman yapmıştık. Hakikaten burası benim hayranlık duyduğum bir yerdi. İnşallah Allah sonumuzu hayırlı eder" dedi.

Futbolda klasik söylemler olduğunu söyleyen Teknik Direktör Ümit Özat, "İyi başlayıp iyi bitirelim denir. Bunu zaman zaman oyuncularımla da paylaşıyorum. Benim için nasıl başladığımızın bir önemi yok. Nasıl bitirdiğimizin önemi var. Muhtemelen geçen yılki takımla bu yıl ki takım arasında önemli bir fark olacak. En az 7-8 tane yeni oyuncu oynayacak. Baktığınız zaman kalecisi, sağ beki, sol beki, stoperi, ön liberosu, sağ açığı, sol açığı ve 2 forveti değişecek bir takım var. 8 tane yeni oyuncunun değiştiği bir kadroda zamana ihtiyacın olduğu bir gerçek. Yetenekli oyuncularımızın olduğu da bir gerçek. Dolayısı ile bu armoniyi bir an önce yakalarsak taraftarlarımızın da gücü ile çünkü Samsunspor taraftarı bu takım için her zaman bir güçtür. Benim için Samsunspor forması sahaya çıktığı zaman 1 puanı garantidir. Taraftar itici bir güçtür. Samsunspor deplasmanına gelen takımlar için her zaman gerçek bir deplasmandır. Rakiplerimiz de bu durumu biliyor. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Halen bazı eksikleri bulunduğunu belirten Teknik Direktör Ümit Özat, "Eksiklerimizi yönetimimize ilettim. Bunun için de en azami çabayı sarf ediyorlar. Çünkü aramızdan ayrılan oyuncular oldu. Onların yerine takviyeler yapmamız lazım. Çok anormal işler olmaz ise 4 oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bazen istediğiniz her transfer gerçekleşmiyor. Bu nedenle eldekileri de küstürmemek lazım. Başarılı olmak istiyoruz. Ben buna inanmasam burada olmazdım" dedi.

Takıma başına geç katıldığını dile getiren Ümit Özat, "Kulübün bir transfer politikası, izlediği oyuncular var. Benim de geç katılmam vesilesi ile dahil olamadığım konular var. Burası koca bir camia. Hoca 3-5 gün geç gelmiş olsa da, kulüp transferlerini yapmak zorunda. Aslında doğru olan da budur. Yani benim bildiğim bir hoca kulübe katılır, yönetimden o sene için 3-4 oyuncu ister. Onun dışında bütün planlamayı kulübün yapması lazım. Doğrusu bu ve Samsunspor da doğru olanı yapıyor. Çünkü ben bugün buraya gelip 10 oyuncu istesem, yarın benden sonra gelecek hoca bu 10 oyuncu gitsin başka 10 oyuncu gelsin diyecek. Para nereden geliyor? Çakıl taşı ile almıyorsun sonuçta. Bu kulübün menfaatleri var. Ha benim istediğim 3-4 oyuncuya gelince, imkanlarımız dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor. Umarım olur. Çünkü zamanımız daraldı. 11-12 gün kaldı" diyerek şöyle devam etti:

(DHA - İlker AKTAŞ)
SONRAKİ HABER