için kaldı

ABD'den YPG/PKK sahasına 100 TIR'lık yeni sevkiyat

ABD, dün gece El Valid sınır kapısı üzerinden Suriye’nin Haseke ve Deyr ez-Zor bölgesinde bulunan petrol sahalarına takviye güç gönderdi

F5HABER F5HABER
ABD'den YPG/PKK sahasına 100 TIR'lık yeni sevkiyat

Irak'ta konuşlu ABD unsurları, dün gece El Valid sınır kapısı üzerinden Haseke ve Deyr ez-Zor’da bulunan petrol sahalarına sevkiyat yaptı.

Görüntülerde, 100 tırdan oluşan lojistik konvoyda, 4x4 pikaplar, ambulanslar, minibüsler ve akaryakıt yüklü tırlar yer aldı.

ABD ordusu, 4-5 Aralık'ta da El Valid ve Semelka sınır kapılarını kullanarak, personel taşıyıcı zırhlı araçlar, 4x4 pikaplar, iş makineleri ve kapalı kasalı yaklaşık 150 tırı Deyr ez-Zor'daki petrol sahalarına göndermişti.

Son iki ayda 500 tırlık sevkiyat

Suriye'de petrol sahalarında askeri varlığını güçlendirmeyi amaçlayan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunan bölgelere yaklaşık 500 tırdan oluşan askeri ve lojistik sevkiyat yapmıştı.

ABD güçleri, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyr ez-Zor illerdeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

ABD ordusu 26 Ekim'de Rimelan ve Deyr ez-Zor’daki Ömer petrol sahalarına personel taşıyıcıların da yer aldığı en az 45 zırhlı araçtan oluşan takviye güç göndermişti.

SONRAKİ HABER