Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın koronavirüs gündemini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hepimiz güvende olmadıkça hiçbirimiz güvende olmayacağız. Bugünden sonra hiçbir bölge, ulus veya ülke için kültürel hiyerarşiler, ekonomik dokunulmazlıklar ve ayrıcalıklar söz konusu değildir. Hiçbir ülke bu savaşı tek başına verebilecek durumda değildir." değerlendirmesinde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın koronavirüs gündemini değerlendirdi

Sözcü Kalın, Al Jazeera'ye yazdığı makalede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin zaten kırılgan ve güvensiz olan dünyaya yeni bir belirsizlik ve kaygı boyutu eklediğini belirtti.

Birçok kişinin artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı fikrine katıldığına ve "post-korona dünyada" nasıl bir küresel siyasi düzenin ortaya çıkacağının belirsizliğini koruduğuna işaret eden Kalın, şöyle devam etti:

"Bu durum ya bizleri birbirimize daha fazla yaklaştıracak ya da gittikçe yabancılaşan dünyada birbirimize daha da yabancılaştıracaktır. Bugün yapacağımız seçimler önümüzdeki on yıllarda insanlığımızın durumunu belirleyecektir. Koronavirüsün neden olduğu kaos hali, panik ve insani maliyet, mevcut bölgesel ve uluslararası kurumların fay hatlarındaki zafiyeti ortaya çıkarmıştır. BM bu krizi, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana 'karşılaştığımız en zorlu kriz' olarak nitelendirmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER