Kadınların itfaiye sınavı

İSTANBUL Büyükşehir İtfaiyesi’ne alınacak 250 itfaiyeci için yaklaşık 30 bin kişi başvurdu. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’ndeki çadırda yapılan sınav öncesi adaylara moral veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi’ne ilk defa kadın çalışan alacaklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadınların itfaiye sınavı

Kadınlara tanınan 50 kişilik kontenjan için 6 aylık bebeği Aden Lina ile birlikte Şanlıurfa’dan gelen Kübra Alkan’a, 12 yıllık itfaiyeci eşi Sadık Alkan, mesleki tüyolar verdi. Alkan, “Daha önce bizim için hiç kadro açılmamıştı. İyi olan, hak eden kazansın. Çocuğumuzun geleceği için buradayız. İnşallah onun kısmetine kazanırım bu sınavı” dedi.

Kadınların itfaiye sınavı - Resim : 1

GERÇEK GİBİYDİ

Sınav için ter dökenler arasında Mersin’den gelen 22 yaşındaki Ceyda Cırık da vardı. Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü mezunu olduğunu, ayrıca Sivil Savunma ve İtfaiyecilik eğitimi de aldığını belirten Ceyda Cırık, zorlu sınav sonrası “Göründüğü gibi değildi. Gerçek gibiydi. Çok yorucuydu ama yine de iyiydi. Kondisyon, kardiyo istiyor. Elenirsem üzülürüm” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER