Arınç: 3- 5 Defa Bağırırsınız, Pankart Açarsınız, Ondan Sonra Çekip Gidersiniz (2)

“GEÇMİŞTE HAFIZLIĞINI GİZLEYENLER VARDI”

F5HABER F5HABER
Arınç: 3- 5 Defa Bağırırsınız, Pankart Açarsınız, Ondan Sonra Çekip Gidersiniz (2)

“GEÇMİŞTE HAFIZLIĞINI GİZLEYENLER VARDI”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Teknik Üniversitesi'nin açılış töreninin ardından işadamı Faik Çelik tarafından yaptırılacak olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasının temelini attı.

10 milyon liraya mal olacak ve bir yıl içinde tamamlanacak olan binanın temel atma töreninde konuşan Arınç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı'nın özgeçmişini kitapçıkta okuduğunu belirterek, “ ayın dekan Aydınlı yedi yaşındayken hafız olmuş. Hafızlık muhteşem bir şey. Bunu okurken yanındaki arkadaşım da dedi ki, 'demek ki artık hafızlık CV'lere yazılabiliyor. Hafızlıkla övünülebiliyor.' Geçmişte hafızlığını gizleyenler vardı. Bırakın hafızlığı imam hatip lisesi yazmak bile bir dönem Türkiye'de çok kolay bir iş değildi. Maalesef fişlenmemek adına, kırmızı çizgiler adına insanlar o kadar üzülür ve mutsuz olurdu ki” dedi.

Kendisinin imam hatip mezunu olduğunu kaydeden Arınç, “Ancak 1995 parlamentoya girdiğimizde bir dergi, 'bunlar imam hatipte tahsil yapmış' demiş, başına beni koymuştu. Ben imam hatip mezunu değilim ama hanımla söz vermiştik. 'Çocuklarımızı imam hatipte okutacağız' diye. Çok şükür kızımızı imam hatipte okuttuk. Merhum evladım da hafız oldu, çok şükür” dedi. Arınç'ın konuşmasının oğluyla ilgili bölümünde gözleri doldu.

Arınç törenden sonra Ak Parti Osmangazi ve Orhangazi İlçesileri arasında Hüdavendigar Spor Tesislerinde düzenlenen futbol turnuvasının başlama vuruşunu yaptı.

(DHA - Işıl ARSLAN/Faruk KAHRAMAN)
SONRAKİ HABER