Aras isminin anlamı nedir? Aras ne demek

Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına isim araştırması yaparken, Aras isminin anlamını merak ediyorlar. Konu hakkında aranan bir diğer konu başlığı da Aras isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Aras isminin anlamı nedir? Aras ne demek

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aras isminin anlamı nedir? Aras ne demek

Aras isminin anlamı; kendisininmiş gibi sahip çıkılan demektir. Öte yandan Aras, Doğu Anadolu'dan Hazar Denizi'ne kadar dökülen ırmağın adıdır. Türkçe kökenli bir isimdir. Ancak TDK'da anlamı yer almaz. Sebebi ise eski Türk ismi olmasından kaynaklıdır.

Aras İsminin Özellikleri

Hayata karşı bakış açısı, iyimser niteliktedir. Arkadaş edinmeyi çok sever. Muhtaç birilerine yardımı esirgemez. Birçok konuda narindir. Kelimelerle arası iyidir, buna bağlı olarak konuşma becerisi bulunur. Her şeyi öğrenmeye meyillidir. Şarkı dinlemeyi ve söylemeyi sever. Pozitif yanları olabildiği gibi negatif yanları da bulunmaktadır. Herhangi konuda sığ olabilir. Hoyrat davranışlar sergileyebilir. Dedikoduya meyillidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER