Gıda üretimine "sözleşme" güvencesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tarım Orman Şurası kararları, tarım sektöründe olumlu karşılandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gıda üretimine "sözleşme" güvencesi

Tarım sektörü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Tarım Orman Şurası kararlarının yansımalarına ve yeni uygulamalara odaklandı.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, AA muhabirine, Erdoğan'ın duyurduğu 3'üncü Tarım Orman Şurası'nın sonuçlarını değerlendirdi.

Çiftçinin, kooperatifler vasıtasıyla sözleşmeli üretime yönlendirilmesi hedefinin her zaman destekledikleri bir konu olduğunu belirten Kiraz, bu kararla hem çiftçinin gübre ve yem gibi girdilerinin temin edileceğini hem de ürünün pazarlanmasının garanti altına alınacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER